I januar returnerte Petter Myhre til toppfotballen, da han fikk en trenerrolle i Lillestrøm. To uker inn i comebacket som trener, har han fått vært med å prege det som blir en ekstremt viktig sesong for LSK.
– Det er gøy. Dette er jo en tid på året hvor det er lett å få solgt inn idéene sine. Det er ikke viktige kamper som forstyrrer eller det evige resultatfokuset som kommer når serien starter, sier han til Eurosport som møter han på Åråsen.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
– Jeg har savnet dette i alle årene jeg har vært borte.
Han påpeker at han har trivdes i TV 2-jobben han har hatt i en årrekke. Han skal fortsette å være ekspert i Premier League-sendingene når tiden tillater det. Men LSK vil være førsteprioritet i 2020. Samtidig har han ikke vært helt ute av trenerrollen på Wang Toppidrettsgymnas har han vært trener for fotballtalenter tre ganger i uka. Men:
– Det å skulle jobbe med en prestasjonsgruppe blir noe nytt igjen, og det gleder jeg meg til.

Må angripe utfordringen

Nå snakker han ut om hvordan Lillestrøm skal forberede seg på å være «laget alle ønsker å slå» i OBOS-ligaen 2020. På spørsmål om hvordan de skal angripe sesongen, er han krystallklar:
– Det er nettopp det vi må gjøre. Vi må angripe det hele. Vi kommer til å styre kamper mye mer nå enn da LSK var i Eliteserien.
– Da må vi ha et pasningsspill som sitter og offensive relasjoner som funker. Det er det vanskeligste å få til i fotball. Vi har til og med sett flere av storlagene som sliter med det, forteller han.
Mye handler nemlig om innstilling, mener den tidligere Vålerenga-treneren.
– Så må vi sette oss selv i angrepsposisjon. Vi må tenke at det er deilig å være favoritt også; det at hvis begge lagene spiller opp mot sitt beste, så er det stor sjanse for at mynten detter ned på vår side. Det at vi er favoritter må vi leve med i mange av kampene.
– Men OBOS-ligaen er ingen dans på roser. Det har vi sett i cupen de siste årene. Mange Eliteserie-lag har slitt med OBOS-lag i cupen.
Dette sier klubbens sportssjef om overgangsmarkedet:

Mesfin om spiss på besøk, mulig finsk signering og LSKs overgangsvindu

– Vil ikke rykke opp for enhver pris

Resultatjaget og det faktum at LSK er av såpass størrelse at OBOS-ligaen ikke er «riktig» nivå for dem, er ikke noe som preger den langsiktige planen til Petter Myhre og co.
– Målet blir jo selvfølgelig å rykke opp. Men ikke for enhver pris. Hvis vi tar snarveier og ender opp i Eliteserien der vi kjemper mot nedrykk igjen, så er vi tilbake på start, sier han engasjert, før han fortsetter:
– Derfor må vi klare å bygge et fundament som kan ta Lillestrøm opp på øverste halvdel i Eliteserien i løpet av de neste årene.
Kommer fundamentet på plass vil mulighetene være gode, tror han. Men mange lag på det nest øverste nivået får mye ut av ren dedikasjon og innsats. Der må LSK være minst like gode denne sesongen.
– Vi må matche de antatt svakere lagene på innsats, guts og de tingene man kan være gode på uten at motstanderen får gjort noe med det. Det blir mange konsetrasjonsprøver for oss.
Les også: Potensiell klinsj mellom Brann og KBK

– Motgangen vil komme

Myhre snakker med glød og iver i stemmen om tidene han har foran seg. Likevel er han overbevist om at klubben kommer til å støte på feilskjær.
– Når motgangen kommer blir det enda en mental prøve for denne klubben. Det har vært utfordringen de siste sesongene på Åråsen. Det har vært ryggen mot veggen og såvidt berget plass gang på gang. Denne gangen gikk det akkurat ikke.
– Så vi må klare å sette sammen en spillergruppe som er så trygg at den tenker at vi er en enhet, og det er det som betyr noe. Det gjelder både spillere og trenere og alt rundt, mener han.
Da blir det viktig å stå fjellstøtt og rolig i stormen. For det blir trykk fra flere kanter om resultatene skulle utebli. Hodet må være på rett plass.
– Media vil trykke på om det går dårlig, sosiale medier spiller sin rolle oppi det hele. Så har vi en herlig fanskare her på den andre siden som vil støtte oss. Så må vi klare å skille hva som er viktig informasjon, hva som er riktig informasjon og hva som ikke er informasjon i det hele tatt.
– Først da vil vi klare å stå imot i motgangsperioder. For de vil komme.
Det er ikke sikkert denne mannen skal spille for LSK i 2020:

Kan bli solgt fra LSK – dette mener han selv han er verdt

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53