25-åringen mister trolig sesongstarten etter at han onsdag pådro seg bruddskade i det ene benet. Det var Hamar Arbeiderblad som omtalte saken først.
– Det er utrolig kjedelig for Kristian, han er en viktig spiller for oss og har vært i god form. Han hadde en trøblete oppkjøring i fjor og nå har det sett veldig bra ut, så det er mest synd for han. Men det kunne vært mye verre, nå er han ute i seks til åtte uker, så han kommer nok tilbake raskt og kan bidra for oss, forteller HamKams sportssjef, Espen Olsen til Eurosport.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
I GÅR PÅ 12:33
Det var under onsdagens treningsøkt at skaden skjedde.
– Han ble taklet på trening hvor bena hans kom i klem og da brakk det lille leggbeinet, sier Olsen.
Han ble kjørt til klubbens fysio, Magnus Nilsen, for å ta røntgen. Der ble det konstantert brudd og han ble videre kjørt til sykehuset i Elverum. Nå venter operasjon på fredag for midtbanespilleren.
– Fordelen er at han skal skru inn noen skruer for å stabilisere det og da kan han får raskere funksjonalitet og opprettholde trening. Men han må være uten belastning i tre uker, så kan han kanskje starte med å gå og litt jogging.
– Seriestarten ryker nok hvert fall, og kanskje de to-tre første kampene også, men så bør han være i gang igjen. Han er sikkert i gang med trening til seriestart men ikke kampklar.
– Hvordan har han det selv nå?
– Han tok det litt tungt, men det er slike ting vi ikke kan få gjort noe med. Han er i god fysisk form og en seriøs toppidretsutøver, så han vil komme seg kjapt tilbake.
Olsen sier de ikke vil hente noen erstatter for Lønstad Onsrud, men at de uansett kommer til å hente en spiss.
– Vi har noen unggutter som vil få sjansen. Vi skal hente inn en spiss uansett, men kommer ikke til å erstatte han. Det er andre som får muligheten, så er det opp til dem å bruke den godt.
Sett denne?

Fagermo om stortalentet: – Jeg ble litt forelsket i ham

OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
I GÅR PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23