I 2013 spilte mannen Eurosport-ekspert Joacim Jonsson rangerte som nummer åtte på sin liste over de 30 beste spillerne i OBOS-ligaen forrige sesong åtte kamper for Sogndal 2.
Året etter gikk ferden til Florø, før han gikk videre til flere klubber i Bergen-området.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
– Valsvik ble hentet fra lokal 3. divisjon for to år siden, utviklet videre hos oss og til slutt solgt. Det er en del av vår modell, selv om vi ville foretrukket å selge ham til høyere nivå enn OBOS-ligaen, sier Åsane-trener Morten Røssland til klubbens nettsider.
For overgangen som lenge har ligget i kortene er nå bekreftet. For noen dager siden sa Åsanes daglige leder Gorm Natlandsmyr til Eurosport at de vurderte to bud på midtbanespilleren fra klubber i divisjonen.
Han spilte 52 A-kamper of scoret 15 mål på opprykkssesongen fra PostNord og i fjorårets suksessesong på nivå to for de oransje.
– Primært ønsket vi å forlenge avtalen med Kristoffer. Men selv om Åsane er i voldsom vekst, så kan vi foreløpig ikke konkurrere med klubbene på høyeste lønnsnivå i OBOS-ligaen eller Eliteserien. Vi liker ikke å selge til en konkurrent, men i dette tilfellet ble det den beste løsningen til slutt, sier Natlandsmyr om 25-åringen som opprinnelig hadde kontrakt et halvt år til.
Nå har han skrevet under på en kontrakt som binder ham til Sogndal ut 2023-sesongen.
– Det er veldig kjekt at Kristoffer kommer tilbake til oss nå. Dette er en lokal gutt som vi kjenner godt fra før, og vi vet hva han står for. Kristoffer har hatt en veldig fin utvikling i Bergen, og han var en solid profil i fjorårets OBOS-liga. Vi ser frem til at han tar nye steg her hos oss, sier Sogndal-sportssjef Håvard Flo til klubbens nettsider.
Joacim Jonsson leverte følgende begrunnelse for den sterke åttendeplassen i fjor:
Valsvik har vært enorm denne sesongen og har etter spill i lavere divisjoner virkelig fått sitt gjennombrudd etter overgangen til Åsane. Meget ballsikker og smart. Finner nesten alltid de riktige rommene med og uten ball. Til tross for et lavt utgangspunkt, kommer han seg ofte i avslutningsposisjon og leverer jevnt med målpoeng.
Så du denne?

Dette er ekspertenes «årets lag» i OBOS-ligaen

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53