LILLESTRØM / OSLO (Eurosport.no):
Svendsen var involvert i fjorten kamper og scoret fem mål for HamKam, før han ble hentet til Åråsen i sommer. Den tidligere Molde-spilleren med drøssevis av aldersbestemte landskamper var sterkt ønsket av LSK-trener Geir Bakke.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
– Vi får inn en kantspiller som er god en mot en. Han var en veldig spennende spiller da jeg var i Molde i 2014, da han ikke var gamle gutten. Da var han sentral midtbane, og han er etter hvert blitt kantspiller. Han har hatt fin utvikling, men vært litt rotløs de siste årene. Nå vil vi gi ham fotfeste her og forvalte talentet. Jeg tror han vil passe bra, hvis vi fører kamper og som lag får brukt kvalitetene hans, sier Bakke til Eurosport.
Etter det Eurosport kjenner til skal også Kristiansund ha vært inne i bildet før 21-åringen signerte på Romerike. Blant annet et besøk på Åråsen ble utslagsgivende for at han skrev en treårskontrakt med de gule og svarte.
– Jeg visste om interessen en måneds tid, og ble veldig trigget. Det var egentlig et enkelt valg. Det er en stor klubb, en av Norges største, med fine fasiliteter og som skal bygges litt opp igjen, sier Svendsen til Eurosport.
Da han hadde gjennomført sin første trening ble han bedt om å utdype litt hva han mente han kunne bidra med i LSK.
– Jeg er en spiller med mye fart i beina, som er glad i å drible og som etter hvert har begynt å score litt mål, svarte han.
Det siste brukte han bare ti minutter på i debuten, da han kom inn i kampen der Lillestrøm banket Strømmen på bortebane.
Svendsen ble kjøpt inn fra HamKam, der han i utgangspunktet hadde kontrakt ut sesongen. Etter det Eurosport har grunn til å tro var summen på mellom 300- og 400.000 kroner. I tillegg gikk Moses Ebiye motsatt vei.
Men selv om Svendsen scoret på direkten i ny klubb, og han var en av HamKams beste spillere på et lag som har trøblet voldsomt, mener sportssjef Espen Olsen at de likevel går i pluss.
– Ja, for jeg synes Moses passer bedre inn i måten vi spiller fotball på nå. Han har bedre fysikk og klarer å ta vare på ballen mye oftere. For all del, Tobias er en kjempegod spiller, men han var best i starten, da vi spilte ren 4-4-2 og han hadde friere tøyler offensivt. Totalt sett er Moses bedre i dette laget, sier Olsen og legger til:
– Summen er konfidensiell mellom klubbene. Men det økonomiske gjør at vi har muligheten til å hente en spiller til.
Innlånte Mathias Eriksen Ranmark fikk ikke spilletid etter at han var tilbake fra skade og er også hentet tilbake til Molde. Unge Lars Jendal har variert mellom stengene, og etter det Eurosport erfarer har klubben stilt inn siktet på Kristiansunds Serigne Mor Mbaye.
Han har spilt 12 kamper i Eliteserien denne sesongen, men har senere måttet overgi plassen til Sean McDermott. I tillegg har KBK Eirik Holmen Johansen i stallen.
– Ingen kommentar, sier Olsen.
De har også hentet inn Amin Nouri på lån fra Vålerenga, lokale Kristian Eriksen og Kjelsås-stopper Jesper Taaje.
– Amin gir oss trygghet og er sammen med Moses to klare forsterkninger for oss. Eriksen jobber steinhardt og er taktisk smart, og er en spiller som virkelig ønsket å spille her og kunne kappet av seg armen for å få muligheten. Det har han vist også.
HamKam trenger poeng i bunnkampen, og møter formlaget og naborival Raufoss på bortebane lørdag. Til den kampen er Marcus Pedersen trolig tilbake i troppen etter skade.
For Lillestrøms del venter Stjørdals-Blink på bortebane.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53