Lørdag bekreftet Aleksander Melgalvis at han ikke blir med Lillestrøm opp i Eliteserien.
To dager senere tok forsvarspilleren et rørende farvel med klubben han har vært en del av de fire siste årene. Nå forteller han hvorfor han ikke spiller i gult neste sesong, og hva han tenker om et eventuelt tilbud fra HamKam.
– Det var snakk om at det skulle bli forlengelse, men så ble det ikke det til slutt. Det var litt på grunn av at klubben ønsket fornyelse av stallen. Noen forsvinner og noen nye kommer inn. Det ble meg, Rafn og Smàrason som måtte ut foreløpig, så får vi se hvordan det blir videre, sier Aleksander Melgalvis til Eurosport.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
– Hvis du selv fikk velge, så ville du fortsatt i Lillestrøm?
– Ja, sånn i utgangspunktet kunne jeg gjort det, og så er det ikke sikkert at en hadde fått det til, men jeg har trivdes veldig godt der. Det er ikke dermed sagt at det hadde blitt det, men det å ha vært i Lillestrøm har vært veldig moro for meg. Om det hadde blitt der en sesong til, så hadde det vært gøy å få være med på opprykket når vi først klarte det, sier Melgalvis.

Ønsket av HamKam

Det har lenge vært kjent at Melgalvis har vært ønsket til Briskeby. Nå har Hamar-klubben muligheten, men 31-åringen har ikke hørt noe foreløpig.
– Det får en ta stilling til hvis det skulle dukke opp noe. Nå har det vært stille fra den kanten. Jeg har ikke bestemt meg, så jeg holder alle muligheter åpne, sier Melgalvis til Eurosport.
Dersom HamKam, som endte på niendeplass i OBOS-ligaen denne sesongen, skal sikre seg den rutinerte spilleren, bør de ikke henge på gjerdet for lenge.
– har du fått tilbud fra andre klubber?
– Ingen konkrete tilbud, men jeg har pratet litt med agenten min. Det er Ingenting som ligger på bordet nå, men det ser ut til at det kommer noe etter hvert.

Forhandlinger på Briskeby

På Hamar må de antakeligvis få på plass trenerkabalen foran neste sesong, før de for alvor kan gå i gang med spillerlogistikk.
Der forhandles det fortsatt med Kjetil Rekdal og assistent Geir Frigård, om hvorvidt de skal fortsette i klubben. Det bekrefter daglig leder John Anders Rise til Hamar Arbeiderblad.
Det samme gjelder sportssjef Espen Olsen.
– Jeg er i dialog med klubben. Vi har jobbet bra i det teamet vi har hatt i høst og med den rollefordelingen. Det henger litt sammen alt det her, sier Olsen til Eurosport.
Rekdal har signalisert at han ønsker noen klare svar rundt klubbens videre satsning, og tilretteleggingen for hans ambisjoner, før han tar en avgjørelse. Det går blant annet på ressurser i form av støtteapparat og spillerstall.
– Når jeg har et bedre bilde av den totalen der, så skal det danne bakgrunn for om jeg blir med en sesong til eller ikke, sier Rekdal til Hamar Arbeiderblad.
Melgalvis utelukker ikke at han vil komme til å takke ja til et eventuelt tilbud fra kameratene på Hamar. Han håper valget av trener baseres på hva som er best for klubben.
– At jeg skal uttale meg om det, føler jeg blir feil, men HamKam er en klubb jeg har fulgt med siden jeg var liten, så jeg håper at klubben gjør det bra. Om Rekdal er det riktige valget for at de skal ta det neste steget, så er det positivt, men det får være opp til andre å bestemme, sier Melaglvis til Eurosport.

– Det blir helt sikkert en dominoeffekt

Flere av spillerne i HamKam har signalisert at de vil avvente for å se hvem som trener laget før de undertegner nye kontrakter. Sportssjefen, som er i dialog med spillerne, er også på utgående kontrakt.
Det kan være vanskelig å signere spillere uten å vite hvilke treneren ønsker, både når det gjelder nye kontrakter for de som allerede er i klubben, og spillere som eventuelt skal hentes fra andre klubber.
– Hva blir viktigst å lande først, trener eller spillere?
– Det blir helt sikkert en dominoeffekt, når alt faller på plass. Det gikk veldig lenge før vi var helt klare for OBOS neste år, og hvilken divisjon vi spiller i gir selvfølgelig noen føringer. Frem til nå har vi konsentrert oss mest om å berge plassen. Men vi har hatt god dialog med alle spillerne hele veien og gode samtaler, sier Olsen.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29