For Tromsøs nyansatte trener Gaute Ugelstad Helstrup er på leting etter spiss, og en av løsningene kan være en god, gammel kjenning. For onsdag melder iTromsø at Ahamed Juma skal trene med TIL fremover.
– Jeg trodde han køddet, men jeg har ingenting å tape. Folk kunne gitt høyrehånda for å være i min situasjon, og da er det bare å hive seg rundt, sier Mo ifølge avisen.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
Til Nordlys forteller han spøkefullt at han sjekket kalenderen for å forsikre seg om at det ikke var 1. april.
– For å si det sånn – jeg hadde også reagert. Jeg skjønner at det kommer reaksjoner, og det er berettiget at de tenker sånn. 1. divisjon er noe jeg kan. Jeg vet hvor nivået skal være for å prestere der. Kroppen holdt også i dag – det gikk egentlig overraskende bra, sier han videre.
Helstrup hadde spissen i stallen i flere sesonger i TUIL, og vet godt hva han eventuelt får, dersom han fortsatt er kapabel til å prestere på samme nivå.
– Han har også mange av de egenskapene som vi ser etter. Spillemessig er han en veldig god toveisspiller, som jobber knallhardt for laget. Han er kanskje den beste press-spilleren jeg har vært borti av alle spissene jeg har jobbet med. I tillegg har han mye av det uten ball, med at han er veldig aktiv, starter mye inn bak og er en håndfull for de fleste forsvar i den fasen, sier Helstrup til Nordlys.
Mo har flere opphold i Tromsø bak seg, og har spilt 45 kamper og scoret 4 mål for klubben. Han var også på prøvespill der forrige vinter, uten å få kontrakt. I tillegg har han spilt for Sarpsborg 08.
– Det er jo en spesiell greie. Men i den prosessen der vi har sett etter spiss, har vi også kikket på om det er noe i Nord-Norge. Hva vi eventuelt kan få tak i, og da har Mo sitt navn ligger der hele tiden, sier assistenttrener Lars Petter Andressen, som er ansvarlig for spillerlogistikken, til Eurosport.
Nå velger de altså å ta ham inn på trening for å se hvilket slag 34-åringen er i, og hvordan formen er etter et år med 4. divisjonsfotball.
– Hvis det kan være noe som hjelper oss med å gjøre det bedre til slutt, er det verdt å sjekke. Han har levert veldig godt på dette nivået i mange år, og er en fin type som også passer inn. Tidligere har han vært veldig lettrent, så det er fint å sjekke det ordentlig ut.
Mo er aktuell for en rolle for å bidra til større bredde og erfaring i troppen. Klubben er fortsatt på jakt etter en toppspiss.
– Vi jobber med det hele tiden. De sakene som har vært oppe ligger der hele tiden, og det er ikke noe særlig nytt å melde rundt det. Vi håper og tror det skal løse seg snart. Vi må se litt, det er mange som fortsatt ser på spisser og det er flere ting som skal klaffe, sier Andressen.
Fitim Azemi og Benjamin Stokke har vært blant de hyppigst linkede og er fortsatt aktuelle. I tillegg har TIL sjekket litt rundt situasjonen til Rosenborgs Erik Botheim. Både Stokke og Botheim er også aktuelle for andre klubber.

Fagermo med Rosenborg-melding: – Børven har bare vært god under meg

OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23