Marcus Pedersen, som startet sine ungdomsår i Stange Sportsklubb – før han gikk til naboklubben HamKam i 2005, har utvilsomt en forrykende karriere å se tilbake på. Etter at spissen forlot "Kamma" i 2008 gikk det slag i slag for mannen fra Innlandet.
Med to opphold i Strømsgodset, fire år i nederlandske Vitesse, utlånsopphold i danske Odense, engelske Barnsley og Vålerenga, samt en sesong i Brann, var tiden nå kommet for å vende snuten tilbake til Briskeby og Hamar.
OBOS-ligaen
Kongsvinger fikk det tungt i OBOS-returen – jubilant ble matchvinner
04/04/2022 KLOKKEN 17:56
3. juni signerte Marcus Pedersen en avtale med HamKam som strekker seg ut 2020-sesongen.

– En lei og kjip periode

Pedersen, som har flere landskamper under beltet, har slitt med et vondt kne det siste året, samtidig som at han har stått uten klubb.
Den ferske HamKam-spilleren innrømmer at det har vært en svært tøff tid.
– Det har vært en litt lei og kjip periode. Det gjør noe med deg når du ikke har noe å gå til og ikke har noen rutiner, så jeg er veldig glad for at jeg kommer igang nå, sier spissen til Eurosport.
22. juni, drøye tre uker etter at 30-åringen signerte for Hamarkameratene, ble Marcus Pedersen dømt til å sone 24 dager i fengsel etter å ha kjørt med for høy promille. I tillegg til fengsel må Pedersen betale en bot 52 500 kroner. Pedersen har tatt betenkningstid på om han vil anke dommen, og intervjuet i denne saken er gjort før dommen falt.

Var åpen for utlandet

Eurosport møter Marcus Pedersen ute på en solfylt Briskeby-matte, og det er tydelig at den tidligere utenlandsproffen nå er på rett sted. Selv forteller angrepsspilleren hvorfor valget falt på nettopp moderklubben.
– Først og fremst var det for å få orden på kneet, noe Magnus (Nilsen, fysioterapeut, journ.anm) hjalp meg med her. Jeg har jo også familien min på Hamar, så det spilte selvfølgelig inn, sier han.
Pedersen er samtidig klar på at han vurderte utlandet en liten periode.
– Jeg utelukket utlandet lenge, men så kjente jeg at kroppen responderte bra, og det ble ikke så uaktuelt igjen. Samtidig hadde jeg veldig lyst til å prøve meg i HamKam, så jeg er glad for at jeg endte her, fortsetter spissen.

– HamKam hører til i Eliteserien

For under en måned siden bikket Marcus Pedersen 30 år. Nå har den ferske jubilanten prøvd å endre livvstil og bli en enda bedre fotballspiller.
– Jeg føler meg ikke så veldig mye eldre egentlig, men ja, det er nok en litt mer voksen Pedersen, sier 30-åringen, som samtidig påpeker at kroppen føles ung.
– Er det ikke tredveåra som er best da? Ja, jeg tror det, svarer han til sitt eget spørsmål.
Pedersen er også tydelig på at den siste koronatiden har ført med seg noe positivt for den tidligere landslagsspissen.
– I begynnelsen av oppkjøringen var jeg nok seks kilo for tung, uten at jeg ville innrømme det. Så har jeg brukt denne koronatiden til å komme meg litt ned i vekt, og jeg merker at jeg er kvikkere nå. Det kjennes bedre ut, sier han.
Nå har den ferske jubilanten klare ambisjoner med "Kamma".
– HamKam hører til i Elitserien, og har vært for lenge utenfor det selskapet der. Det er ingenting som hadde vært kulere enn å bidra med opprykk, fortsetter han.

Kastrati etter straffedramatikken: – Det var orgasme

Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 KLOKKEN 05:38
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 KLOKKEN 14:58