Sogndal - Lillestrøm 0-1
Gjennom sesongen setter NTB sine reportere børs på spillerne i samtlige kamper, og den som tronet øverst med 6,4 i snittkarakter og ble kåret til månedens spiller i oktober, var Lillestrøms Kaan Kairinen.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
21-åringen fra Finland er på lån fra den danske storklubben Midtjylland, og har utover i sesongen bare vokst og vokst på LSKs midtbane. Laget har klatret opp til andreplass på tabellen, og på de fem kampene han spilte forrige måned, leverte han to mål og en målgivende pasning.
Og selv om vi har skiftet ark i kalenderen og nå skriver november, fortsatte han å imponere i den meget viktige opprykksduellen borte mot Sogndal. Allerede etter syv minutter tverrvente han 360 grader da ballen plutselig landet i føttene hans etter en corner.
Sogndal-trener Eirik Bakke gjentok imidlertid det han mente allerede i diskusjonen med fjerdedommer før hjørnesparket ble tatt i pausen: Det skulle aldri vært corner.
(Artikkelen fortsetter etter høydepunktene):

Se høydepunktene: LSK slo Sogndal i Kippes comeback

LSK-trener Geir Bakke mente på forhånd at Sogndal har imponert og faktisk fått dårligere betalt enn fortjent, og at medisinen for å slå dem var å stille med et eget spill, slik at hjemmelaget måtte forholde seg vel så mye til dem som motsatt.
Men det var Sogndal som hadde ballen mest i begge omgangene, uten å skape noen særlige store prøver for den unge U21-landslagsmålvakten Mads Hedenstad Christiansen i Lillestrøm-buret.
– Det er en lang reise til Sogndal, med buss tur retur. Det er en tøff arena å komme til. Sogndal er et bra lag, med sterke, tøffe gutter å møte. Vi gjør en perfekt bortekamp, så vi er litt stolte og glade nå, sier Geir Bakke til Eurosport.
Og så, i det 90. minutt, skjedde det Lillestrøm-fansen neppe hadde trodd de skulle få se igjen. Frode Kippe (42) la opp etter en lang og innholdsrik karriere etter nedrykket forrige sesong, men etter at klubben har litt skadeproblemer i de bakre rekker, varslet han denne uken at han stiller opp på et overraskende comeback. Geir Bakke satte inn 42-åringen i håp om å ri ledelsen i land.
– Det var gøy. Jeg har savnet det. Jeg liker å krige og det adrenalinet, sier Kippe.
(Artikkelen fortsetter etter Kippe-intervjuet):

Kippe (42) gjorde comeback: – Har savnet det

Tromsø slet lenge i hjemmekampen mot bunnlaget Kongsvinger på Alfheim tidligere på kvelden, men i det 88. minuttet tok Kent-Are Antonsen ansvar og sikret tre poeng til serielederen. De er nå oppe i 52 poeng på toppen av tabellen med fem kamper igjen å spille, mens Lillestrøms seier over tredjeplasserte Sogndal betyr at tromsøværingene nå har en luke på hele åtte poeng ned til Eirik Bakkes menn.
Mellom der jakter LSK fortsatt førsteplassen, fire poeng bak Tromsø, med en kamp mindre spilt. De har fire poeng ned til Sogndal.
– Det er symptomatisk for oss. Dommeren gjør en feil og gir dem en corner, og så scorer de på den fordi vi ikke dealer godt nok med den. Så det blir litt skuffende i en ellers tett og jevn kamp, som jeg føler vi er best i. Det blir vanskelig når de kan ri på en 1-0-ledelse. Men vi må fortsette å male på, så skal vi bli vanskelige å slå fremover, sier Sogndal-trener Eirik Bakke.
Han mener hans unge lag må lære seg å vinne nettopp slike kamper.
– Det er mye talent i dem, men så må de lære seg å spille slike kamper og vinne dem. De hiver innpå en 45-åring, så vi ser hvor desperate de er. Jeg er stolt av jobben guttene gjør, og så skal vi kjempe på for å henge på, sier Bakke.

Stolt av unggutta: – De hiver innpå en 45-åring, så du ser hvor desperate de er

Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05