Det bekrefter daglig leder Espen Nystuen til KIL.no.
– Som en konsekvens av koronaepidemien og usikkerheten rundt når vi kan starte opp igjen, så har vi ikke annet valg nå, sier Nystuen.
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50
Det er derfor sendt ut permitteringsvarsel til spillere, støtteapparat og administrasjon.
– Utsettelsen og usikkerheten rundt når vi kan forberede oss til seriestart sørger også for at det er langt færre arbeidsoppgaver som kan gjennomføres for flere av våre ansatte, sier KIL-sjefen.
Samtlige spillere blir permittert 100 prosent. Det samme gjelder trenerne med unntak av hovedtrener Mika Lehkosuo som permitteres 50 prosent. Samme prosent gjelder for daglig leder Nystuen.
Resterende administrasjon vil bli permittert 80 prosent.
Klubben vektlegger at man ikke kan opprettholde en normal drift når situasjonen er så usikker. Det er derfor uvisst hvor lenge permitteringene vil vare.

Ville gjøre alt de kunne

I slutten av mars sa Kongsvinger-sjefen at det var samfunnsøkonomisk lettvint å permittere, og fortalte at KIL ville vente i det lengste med å gjøre det, men nå fantes det altså ingen annen utvei.
Han var klar på at det var en moralsk problemstilling.
– Samtidig er det samfunnsøkonomisk lettvint. Vi hadde tjent på å sende folk på NAV. Spillerne hadde ikke tapt noe de første 20 dagene. Men så er det samfunnet som må ta regninga. Staten. Det er litt lettvint, og vi ønsker å vente i det lengste før vi gjør det, selv om det kan komme en dag der vi må. Men vi har en økonomi bygget opp over mange år, og tåler å sitte litt på gjerdet og vente. Jeg tror også spillerne og ansatte hos oss setter pris på at de har en trygg arbeidsplass, og det kan vi vinne på på sikt, sa Nystuen for tre uker siden.
I KIL er inntektene fordelt slik grovt regnet:
50 prosent kommer fra samarbeidspartnere. 20 prosent fra media. 10 prosent fra publikum. Og om lag 20 prosent er andre inntekter.
Denne kan skape gode minner for KIL-fansen:
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07