Det var Romerikes Blad som omtalte saken først.
Ull/Kisas Elias Solberg er ønsket av flere klubber i Europa og var ventet å ta steget fra Jessheim til utlandet i dette vinduet. Nå setter pandemien en stopper for den siste delen av utvelgelsen av ny klubb.
OBOS-ligaen
Starts juvel solgt til Belgia for rekordsum – skal ha takket nei til Molde
I GÅR PÅ 16:27
– På grunn av situasjonen i Norge nå, med nye restriksjoner, og litt på grunn av timingen, som til slutt ble litt dårlig, så valgte vi å vente, sier 16-åringens agent, Krister Gundersen, til Eurosport.
Etter planen skulle fotballtalentet på besøk til flere av de potensielle klubbene denne uken, blant annet for å bli bedre kjent med opplegget, før det ble tatt et valg.
En av klubbene som ventet et besøk fra den norske spilleren var den italienske toppklubben Juventus.
Nå er det istedenfor bestemt at Solberg forblir Ull/Kisa-spiller fram til 1. juli.
– Vi var på klubb-besøk i Danmark tidligere, og planen var å besøke de andre aktuelle klubbene nå. Vi har sagt nei til veldig mange klubber allerede og kommet fram til en liste med klubber som fortsatt er aktuelle, så vi skulle besøke noen av de, sier Gundersen.
Eurosport vet at de danske klubbene det er snakk om er Midtjylland og Brøndby, men på grunn av pandemien vil ikke Solberg fullføre en overgang til hverken Danmark eller Italia nå.
Istedenfor legges det opp til at besøkene hos de gjenstående aktuelle klubbene gjennomføres i løpet av våren, og agenten har fått bekreftet at Solberg fortsatt vil være ønsket fram mot sommeren hos de ulike alternativene.
Teamet rundt 16-åringen håper å få reist ut før sesongstart, men enn så lenge skal Solberg spille fotball på Jessheim, uten at han tar det spesielt tungt.
– Det tar han veldig fint. Han synes selvfølgelig at det er utrolig stort med den interessen, men han tar alt veldig rolig. Elias er veldig fokusert på å gjøre det bra i Kisa fram til sommeren, og ser veldig positivt på hvordan laget har tenkt å spille. Han ser at han fortsatt kan ta store steg der, så det er ingen dramatikk rundt det, forteller Gundersen.
Solberg fikk sin OBOS-debut 17. august i fjor mot Stjørdals/Blink. Totalt ble det 16 kamper og tre mål for 16-åringen i OBOS-ligaen.
OBOS-ligaen
Fraktet spisstalentet til Norge i rullestol – alle heier på Andreas (23)
22/04/2021 PÅ 12:03
OBOS-ligaen
Bekrefter utlån til OBOS-klubb – uenige om kontakt med rival
19/04/2021 PÅ 16:45