– Regelene er jo tydelige, og for meg er det en selvfølge at vi må karantene. Det som bekymrer meg mest er at dette i stor grad kommer til å påvirke konkurransesituasjonen og fair play i OBOS-ligaen.
Det sier Stjørdals-Blink-trener Roar Vikvang til Eurosport.no like etter at det ble bekreftet nye smittetilfeller i Kongsvinger.
OBOS-ligaen
Smakfullt stikk fra erkerivalen etter blytung kvalik-smell: – God humor
6 TIMER SIDEN
Blink møtte KIL på Gjemselund sist lørdag, og trønderne må derfor inn i en ti dagers karantene. Dette er andre gang Stjørdals-Blink må i karantene den siste månedene, etter at det ble påvist smitte i Grorud like etter at Oslo-laget var på besøk på MUS stadion.
  • Les mer om smitten i Kongsvinger her.

– Utfordrer fair play

Med 20 dager i karantene på drøye seks uker, mister Stjørdals-Blink flere viktige fellestreninger når det nå kun gjenstår tre kamper i sesongen.
– For vår del var vi ute i ti dagers karantene etter kampen mot Grorud, og i etterkant av karantenen fikk vi kun noen få fellestreninger før den påfølgende kampen mot Øygarden. Deretter rakk vi kun noen få økter sammen før vi igjen skulle spille hengekampen mot Sandnes Ulf, forklarer Roar Vikvang til Eurosport.no.
– Nå ender vi altså med ti nye dager i karantene, og med tre kamper igjen på kalenderen, blir dette veldig tight, legger Stjørdals-Blink-treneren til.
Vikvang er tydelig på at konkurranseaspektet i OBOS-ligaen svekkes med flere lag i karantene, noe som igjen fører til færre fellestreninger.
– Jeg kjenner jo at det begynner å utfordre fair play i serien. Skjønner veldig godt at det er en utfordrende situasjon for NFF, men realiteten vår er at vi er ute av trening i 20 dager i en veldig viktig periode av sesongen. Dette er uforskyldt karantene, men det får store sportslige konsekvenser for oss, sier Vikvang.

Ønsker ikke å fordele skyld

Fredag bekreftet Kongsvinger at en av deres spillere testet positivt på korona, men ifølge klubben selv fikk den aktuelle spilleren symptomer allerede i starten av uken. KIL-lege Åge Andersen forklarte da at de valgte å avvente med testing i noen dager fordi spillerens sønn nylig hadde vært forkjølet. Spilleren viste heller ikke de klassiske symptomene på korona.
Det at KIL ventet med å teste spilleren før det hadde gått fem dager, fikk Åsane-trener Morten Røssland til å reagere. Til VG beskriver Røssland situasjonen som «katastrofe» og «helt sinnssykt».
Stjørdals-Blink-trener Roar Vikvang på sin side ønsker å være forsiktig med å fordele skyld til de ulike klubbene.
– Vi skal være forsikte med å kritisere de andre lagene. Hele toppfotballen balanserer på en knivsegg, sier han sier han til Eurosport.no, før han legger til:
– Jeg føler med Kongsvinger i denne situasjonen, og jeg tror ikke det er noe vond vilje fra deres side i det hele tatt.
Daglig leder i Åsane Gorm Natlandsmyr forteller til Eurosport.no at de er mer opptatt av å komme seg videre enn å fordele skyld.
– De gjør så godt de kan. Ser de i etterkant at ting kunne vært gjort annerledes, er det fint. Dette er jo vanskelig. Det er ikke gitt at vi eller andre gjør alt korrekt. Vi har ingen behov for å henge ut Kongsvinger mer enn det de allerede er blitt gjort. Vi er mest opptatt av å komme gjennom sesongen, sier Natlandsmyr.

Peker på forskjellene på OBOS-ligaen og Eliteserien

Blink-trener Roar Vikvang peker videre på at det er en betydelig forskjell på Eliteserien og OBOS-ligaen.
– Vi eksponerer oss mer i OBOS-ligaen enn i Eliteserien, det er det ingen tvil om. De aller fleste spillerne har gjerne en annen jobb ved siden av fotballen, så dette gjør begrensningene ved sosial isolasjon svært krevende, forklarer han.
– Jeg er faktisk imponert over at vi har klart å komme oss så langt inn i sesongen.
Onsdagens planlagte kamp mellom Strømmen og Stjørdals-Blink var opprinnelig flyttet grunnet Blinks karantene etter Grorud-kampen, men nå flyttes altså kampen på ny. Det er enda ikke bestemt når kampen spilles.
Også helgens kamp mellom Stjørdals-Blink og Raufoss er utsatt.
– Nå får vi nesten bare gjøre det beste ut av situasjonen. Jeg håper samtidig at forbundet ser på skevheten rundt fair play og manglende konkurransefortrinn, forteller Roar Vikvang.
Sett denne?

Slik var skjebneduellen i bunnen – sett fra innsiden

OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25