Tromsø - Lillestrøm 0-1
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen:
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01

Se høydepunktene: LSK nærmer seg opprykk etter 0-1 mot TIL

– Jeg håpet at det skulle være 0-0 litt lenger og at vi skulle male dem i senk. I stedet blir det det bare tut og kjør-kamp fra start, som vi ikke ville ha og da var Lillestrøm bedre enn oss, sa TIL-kaptein Ruben Yttergård Jenssen til Eurosport etter kampslutt.
Tromsø feiret 100 år med storkamp mot Lillestrøm, der serielederne jaktet en solid luke på fem poeng til Sogndal i bursdagsgave. For to og et halvt år eldre Lillestrøm derimot var det en kamp om å henge med i opprykkskampen etter halvspilt serie.
Feiringen ble nok likevel ikke helt slik Tromsø-fansen hadde sett for seg på Alfheim Stadion. For først måtte Eric Kitolano tidlig byttes ut med skade, så smalt Torbjørn Kallevåg inn 0-1 til de helgule. Dermed gikk bursdagsbarnet på sitt første tap på hjemmebane i år og sitt tredje for sesongen. Kanarifuglene sikret tre meget viktige poeng og sørget for fjerdeplass - fire poeng unna direkte opprykk.
– Vi ser jo at vi nærmer oss (direkte opprykk). Det blir dumt å si at vi ikke ser på det, men vi prøver å ta en kamp om gangen og jeg syntes vi er inne på noe nå. Vi skal bygge videre på det her og bli enda bedre, sa Thomas Lehne Olsen til Eurosport.
Se hele intervjuet med Thomas Lehne Olsen her. Saken fortsetter under videoen:

Lukter direkte opprykk: – Vi ser jo at vi nærmer oss

De to lagene var sett på av flere eksperter som opprykksfavoritter etter å ha rykket ned fra Eliteserien forrige sesong. Men det har altså vært jubilanten som kom best i gang. Tromsø lå på førsteplass med hele ti seiere på 14 kamper før tirsdagens kamp. Kanarifuglene på sin side fikk en vanskelig start på sesongen, før de for alvor begynte å klatre og lå på en sjetteplass.

Marerittstart

Det ble langt fra en drømmeåpning for hjemmelaget. Allerede etter ni minutter måtte Kitolano byttes ut etter å ha fått ballen i ansiktet. Men vondt skulle bli verre for serielederne.
Fra LSK-trener Geir Bakke var nemlig beskjeden klar før kamp - Kanarifuglene skulle angripe fra start. Da tok det heller ikke lang tid før de helgule viste seg fram.
Etter kun 15 minutters spill smalt LSKs Torbjørn Kallevåg inn en bursdagspresang Tromsø gjerne skulle sendt i retur. Flotte kombinasjoner i angrepet sørget for at 27-åringen til slutt kunne sette inn 0-1 fra 15 meter.
– Det er glimrende spill av LSK. De dominerte det første kvarteret på Alfheim, sa Eurosports kommentator Jørgen Klem etter målet.
Hjemmelaget klarte ikke å skape sjanser mot et LSK-lag som så ut til å ha stålkontroll i de første 45, og gikk dermed mot sitt tredje tap for sesongen før garderobepraten.
Og det ble ikke bedre i de siste 45 heller i en litt sjansefattig andre omgang. I noen hektiske sluttminutter fikk Tromsø noen halvsjanser til å utligne, men det ville ikke sitte for bursdagsbarnet og festen var offisielt spolert.
Se intervjuet med Fitim Azemi. Saken fortsetter under videoen.

Oppgitt Azemi: – Litt for mye Hawaii

Slik stilte lagene:

Tromsø (3-5-2): Karlstrøm, Gundersen, Finjord Jenssen, Sætra, Antonsen, Ingebrigtsen, Yttergård Jenssen, Andersen, Opsahl, Azemi, Kitolano.
Lillestrøm (4-3-3): Christiansen, Garnås, Rafn, Amundsen, Melgalvis, Kairinen, Mathew, Krogstad, Kallevåg, Olsen, Gustafsson.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10