Den "stille uke" har nok aldri passet bedre til den uka vi nå snart har kommet oss gjennom. Korona-krisen har lagt opp til en annerledes påske i år, for mens den alternative feiringen går sin gang i de tusen hjem, skulle den andre runden i Eliteserien og OBOS-ligaen opprinnelig rullet i gang førstkommende mandag.
Slik blir det altså ikke, og tirsdag ble det klart at toppfotballen utsettes ytterligere - denne gangen til 15. juni. Dermed kan det se ut til at en må vente i ytterligere noen måneder før 2020-sesongen kan sparkes i gang.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
20/09/2021 PÅ 12:33

Sesong uten tilskuere

Både NTF og NFF har diskutert flittig de ulike løsningene for den kommende sesongen.
Et av forslagene for en alternativ serieåpning skal ha vært å kjøre noen av kampene uten tilskuere. Lillestrøm-spiller Aleksander Melgalvis har ikke tro på en normalisert sesong 2020 - uansett når den starter opp igjen.
– Vaksinen mot koronaviruset tar, etter det jeg har skjønt, omtrent ett år å lage, så dette kommer nok ikke til å være over på lenge, sier han til Eurosport.
– Jeg ser på det som en umulighet å spille foran tilskuere i 2020. Om vi skal ha en sesong i år, så tenker jeg at vi like godt kan begynne å finne en løsning på hvordan vi skal gjennomføre det uten tilskuere, legger han til.
Melgalvis understreker at serieavviklingen selvfølgelig skal være i tråd med myndighetenes anbefaling, men at restriksjonene rundt toppfotballen også burde mykes opp etterhvert.
– Når butikker og andre ting etterhvert åpnes opp igjen, så ser jeg ingen grunn til at de ikke kan gjøre det i fotballen også, forteller han.

– Skal vi spille sesong eller ikke?

Langfredag la Melgalvis også ut en twittermelding der han stiller spørsmål rundt sesongsituasjonen.
– Skal vi spille sesong eller ikke? Det standpunktet må settes snart, skriver han, og utdyper videre til Eurosport:
– Jeg synes det er bedre å spille uten tilskuere enn å ikke spille i det hele tatt. Jeg skjønner at det er en vanskelig situasjon, men synes en må kunne se på mulighetene.
Forsamlingsforbundet i Danmark har bestemt at det ikke blir tillatt med tilskuere før tidligst 15. september. Håpet er derimot å komme i gang igjen med seriespill i midten av mai.
I Norge har er altså fotballen utsatt til 15. juni, men statsminister Erna Solberg har sagt at det vil komme ytterligere informasjon innen 1. mai. NFF har også bekreftet at de vil komme med ytterligere informasjon etter påske.
OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23