• Lørdag klokken 15.30: Følg Stjørdals-Blink - Lillestrøm på Eurosport Pluss eller Dplay. Få tilgang her.
LILLESTRØM (Eurosport.no): Smilene sitter løst på Åråsen. Det gjorde de ikke for to måneder siden
I forkant av sesongen hadde Tobias Salquist vært på offensiven og uttalt til LSKs egne hjemmesider at de forventet å vinne alle kamper i OBOS-ligaen. Etter sju kamper, var fasit to seire, to uavgjort og tre tap. Allerede begynte konkurrentene å få et solid forsprang i opprykkskampen. Men så snudde det.
Eliteserien
Null fyr i teltet: – Vi blir for feige
07/11/2021 PÅ 19:56
To måneder senere - før Lillestrøm gjester Stjørdals-Blink lørdag klokken 15.30 - står de nå med ti kamper uten tap.
Hva skjedde?
Saken fortsetter under videoen.

Derfor valgte den tidligere Molde-spilleren Lillestrøm: – Som å komme hjem

Ikke helt fornøyd ennå

– Vi har egentlig jobbet med de samme tingene hele tiden, men nå føler vi at stabiliteten er litt mer til stede. Vi har fått snørt igjen litt mer bakover, der har vi vært ganske solide, sier LSK-trener Geir Bakke til Eurosport.no.
Lillestrøm slapp inn ni mål poeng på de første sju kampene. Siden lagets forrige nederlag, et 2-0-tap for Sogndal, har de sluppet inn sju mål på de siste ti kampene.
– Tilstedeværelsen gjennom 90 minutter pluss tillegg, har vært god. Men vi har jo dratt kampene i land på slutten i det siste. Det setter vi pris på, men vi bør være enda mer effektive og skape enda flere muligheter, sånn at vi kan puste litt roligere på slutten av matchene. Men for all del: Vi har fått trent godt den siste tiden og summen av gode treninger gir som regel utslag i resultater. Det er ikke vanskeligere enn som så, sier Bakke.
– Men det er litt for mange uavgjort, legger han til, med henvisning til poengdelingene mot Ull/Kisa, Raufoss og Øygarden.

Friske bein nøkkelen

I løpet av de siste fem kampene, har Lillestrøm scoret seks mål etter klokken har passert 80 minutter. Dette tror Bakke har mye med bredden i stallen å gjøre.
– Det henger sammen. Alle vet at det har vært en spesiell sesong med tett kampprogram. Hvis en er skadet eller ute av form, kan en annen steppe inn. I det siste har vi følt at vi kan bytte oss opp i kamper. Friske bein gir oss et løft. Det er vi glade for, sier Bakke.
Aleksander Melgalvis nevner også bredden som en grunn til at det nå har løsnet for kanarifuglene.
– Vi hadde en periode der vi hadde en del marginer imot, selv om vi hadde noen dårlige kamper. Det er vel god jobbing over lenger tid, både fra trenerne og spillerne, som er grunnen. Men så hjelper det å få fin friske bein og fjes. Det er nok forskjellige grunner til at vi nå er stabile, sier Melgalvis til Eurosport.no.
Saken fortsetter under videoen.

Lar seg inspirere av kompisens overgang: – Du ser hvor det kan ende

Nærmer seg teten

– Det flyter litt bedre for oss. Vi har spilt noen veldig solide kamper, og så har det vært noen kamper hvor vi har stanget litt mer, men samtidig hatt marginene på vår side. Det gir selvtillit, og vi må bare fortsette å jobbe og ikke tape kamper. Da kan det bli bra etter hvert, fortsetter han.
Per nå ligger Lillestrøm på fjerdeplass, med sju poeng opp til direkte opprykk. Gultrøyene har imidlertid én kamp til gode. Det betyr at forspranget kan minskes til fire poeng.
– Jeg synes vi er blitt mye bedre som lag. Vi slipper til lite og er flinkere til å sette sjansene vi får. Det er nok der det ligger. Vi har også hatt en tendens til å være bedre borte enn hjemme i det siste, men vi har uansett fått skrapet sammen trepoengere, sier Thomas Lehne Olsen til Eurosport.no.
Eliteserien
Munnhuggeri før derbyet: – Stas for VIF å komme på besøk til storebror
05/11/2021 PÅ 17:09
Eliteserien
Vil forhindre nye skandalescener: – Vi skal være synlige
04/11/2021 PÅ 16:05