TELAVÅG (Eurosport.no):
Tirsdag denne uken ble det klart at den tidligere Liverpool-keeperen Bruce Grobbelaar har fått jobb i Øygarden FK.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
Da Eurosport møter Grobbelaar på Øygarden-trening torsdag forteller han hvorfor han valgte å komme til OBOS-klubben.
– Det er en god mulighet og det er spennende for meg å komme her fordi det er en helt ny klubb og de ønsker å ha en filosofi hvor man har hentet unge spillere fra området, som et utstillingsvindu. Det er en veldig god filosofi som jeg tror vil fungere bra her, forteller han til Eurosport.no.
62-åringen vil jobbe som konsulent og keepertrener for klubben, og vil være tilstede fem dager i måneden. Allerede neste uke vil han begynne å jobbe med spillerne.
– Med din CV hva tror du at du kan gi til Øygarden?
– Jeg kan relatere mine erfaringer til de unge spillerne, hvis de vil jobbe mot et høyere nivå. Og jeg tror at denne klubben har et ønske om å gå til det øverste nivået og alle som kan hjelpe vil være bra for klubben.
– Jeg kommer her for å hjelpe å sette Øygarden på kartet, legger han til.
Se hele intervjuet med Grobbelaar her. Saken fortsetter under:

Se hele intervjuet: Derfor ville Grobbelaar til OBOS-klubben

– En ressursperson

Kaptein Bjarte Haugsdal tror det er mye Grobbelaar kan bidra med i Øygarden.
– Det er jo en ressursperson som jeg håper vi kan benytte oss av på en god måte. Han kommer jo inn som et friskt pust, så vi gleder oss veldig til å se han litt oftere her ute på feltet. Så det blir bra, sier han til Eurosport.no.

– Hva kan han tilby?

– Han har ekstrem erfaring. Han vet hva som skal til for å nå gjennom og komme på det øverste nivået, så han besitter nok en del kunnskap som vi kan dra nytte av.

Merkevare

– Det er ganske ærefullt, faktisk å få lov å samarbeide med en Liverpool-legende, det må jeg si. Og vi har tro på at han kan tilføre oss masse kompetanse med tanke på det nivået han har vært på i sin aktive karriere. Så det er veldig kjekt, sier sportslig leder Kurt Fjell til Eurosport.
Øygarden har to keepere, Borger Thomas og Marius Wennersteen Berntzen, som begge jobber for førstekeeperplassen. Fjell tror Grobbelaar kan hjelpe dem enda mer i konkurransesituasjonen.
– De er på likt nivå, og det er en plass. Det er jo kun en som får starte og den situasjonen der tror jeg Bruce kan maksimere litt for dem, at de hele tiden er på tå hev og er skjerpet. For det er viktig for keepere at de på en måte også aksepterer at det er ikke nødvendigvis er han som starter neste kamp.
Den sportslige lederen legger ikke skjul på at det også kan være bra markedsmessig å ha Bruce Grobbelaar på laget.
– Merkevaren og navnet Bruce Grobbelaar med tanke på oppmerksomhet i klubben og publisitet, og at han kan kanskje åpne noen dører for oss. Vi er veldig glad for at han har tro på prosjektet vårt, rett og slett.
– Dere måtte permittere spillere under koronakrisen, hvordan er det økonomiske aspektet å ha råd til en sånn profil inn i klubben?
– Vi skal ikke snakke kroner og ører i forhold til Bruce Grobbelaar, men for oss så ser vi det som en veldig rimelig inngangsbillett. Det er klart, vi er økonomisk ansvarlig for klubben og hvis den inngangsbilletten hadde vært for dyr, så hadde vi ikke kunnet gjort det. Men som sagt, vi tror også at dette skal gi avkastning i forhold til at det kanskje kan åpne noen dører for klubben. Vi er en ny klubb, vi er ikke etablert slik som de andre klubbene vi konkurrerer mot og vi trenger litt ekstra drahjelp og dette har vi som sagt tro på, sier Fjell.
Se hva de to keeperne sier om det nye tilskuddet i klubben:

Øygarden-keeperne: – Vi har litt å lære, med den CVen han har

OBOS-ligaen
Snudde kampen etter fantastisk scoring: – Det oser vilje av det der
15/05/2021 PÅ 19:58
OBOS-ligaen
Slik skal Start rykke opp: Setter sin lit til kvalikhelten
15/05/2021 PÅ 08:19