Den tidligere Liverpool-keeperen Bruce Grobbelaar er ansatt som keepertrener og konsulent på deltid i nyoppstartede Øygarden FK.
Det var Bergensavisen som først omtalte saken.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
16/10/2021 PÅ 15:09
– Klubben ønsker å fostre opp egne talenter. De prøver å samle klubbene her for å gi talentene sjansen på høyest mulig nivå. Noe sånt har jeg alltid ønsket å være med på, også i Afrika, sier Grobbelaar til BA.
62-åringen bor i Liverpool, men pendler til Sotra hvor han har sin norske kjæreste. Håpet er at Grobbelaar, som spilte over 600 kamper for Liverpool på 80- og tidlig 90-tall, skal bidra til å trekke OBOS-klubben i riktig retning.
– Vi er spente på dette, ikke minst fordi Bruce har vist en slik tro på prosjektet vårt. Vi er beæret over at han vil være med, sier sportslig ansvarlig Kurt Fjeld.
Planen er at Grobbelaar skal jobbe for klubben fem dager i måneden.
Øygarden, som overtar Nest-Sotras plass i OBOS-ligaen i 2020, har fått en tøff start på klubbtilværelsen med mye utenomsportslig støy. 10. mai kunne Eurosport avsløre at Arve Haukeland trakk seg fra stillingen som sportssjef. Noen dager senere beskyldte styreleder Marianne Bjorøy OBOS-kollega Jerv for «skittent spill» i forbindelse med signeringen av Daniel Arrocha, som Øygarden nylig hadde terminert kontrakten til.
Nå håper man altså at ansettelsen av Grobbelaar skal være starten på en positiv periode i havgapet utenfor Bergen.

Eliteserie- og OBOS-oppsett, Vegard Forren og RBKs Trondsen-problem

OBOS-ligaen
Får drømmetreff: – God kandidat til årets mål
16/10/2021 PÅ 13:39
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50