Lillestrøm snytt for straffe i sjokktap: – Soleklar, sier Ull/Kisa-stopperen

Oppdatert 15/11/2020 klokken 21:16 GMT+1

I lokaloppgjør kan alt skje, er det noe som heter. På Jessheim stadion søndag kveld fikk storfavoritt Lillestrøm mer enn nok å bryne seg på mot naboen i nord.

Steffen Jenssen gir Ull/Kisa ledelsen mot Lillestrøm.

Ull/Kisa - Lillestrøm 1-0
Ull/Kisa sikret tre svært sterke - og viktige - poeng i naboduellen på Jessheim stadion i OBOS-ligaens seinkamp søndag. Stopper Steffen Jenssen kriget inn kampens eneste scoring og sendte Ull/Kisa bort fra giftig farvann i bunnen av OBOS-ligaen.
Lillestrøm fikk lite til å stemme mot et effektivt Ull/Kisa-lag, men det var en straffesituasjon i den første omgangen som stjal overskriftene.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: Ull/Kisa med overraskende seier mot LSK

– Soleklar hands og straffe

For halvveis i den første omgangen ble det høy temperatur i Lillestrøms sekstenmeter – og rundt dommer Magnus Nicolai Koløy. Først sendte islandske Tryggvi Hrafn Haraldsson en smart corner inn mot spiss Thomas Lehne Olsen, som elegant hadde beveget seg bort fra forsvarende Ull/Kisa-spillere.
Spissen fikk avsluttet, men Steffen Jenssen ofret seg og avverget forsøket til LSKs nummer ti.
I den påfølgende situasjonen oppsto det noe som mer eller mindre så ut som et klart straffespark. Etter en god dose klabb og babb i feltet, kun en drøy meter fra stolpen til keeper Stefan Hagerup, endte det hele med at Kisa-stopper Morten Sundli regelrett bokset ballen ut av eget felt.
Store protester til tross: Dommeren stod på sitt og lot spillet gå videre. I pauseintervjuet innrømmet Morten Sundli selv at det var en klar hands.
– Ja, det er en soleklar hands og straffe. Men vi skulle hatt frispark i forkant etter at en av LSK-spillerne handset i en situasjon før der, sa han etter de første 45 minuttene.
LSK-spiller Thomas Lehne var tydelig med hva han mente i pauseintervjuet.
– Den bør være klar, ja, konkluderte han til Eurosport.
Se situasjonen her. Saken fortsetter under videoen.

Her blir LSK snytt for straffe: – De har en god sak

– Fantastisk å oppleve

For midtstopper Steffen Jenssen, mannen som blokkerte avslutningen til Lehne Olsen i forkant av den nevnte straffesituasjonen, skulle markere seg på ganske nøyaktig det samme området av sekstenmeteren i den andre omgangen.
Kun seks minutter etter sidebytte lå nemlig kveldens første ball i nettet på Jessheim stadion.
Ull/Kisas Henrik Kristiansen slo et perfekt frispark mot hodet til stopper Steffen Jenssen, som på strålende vis først headet ballen i stolpen fra fire meter, før han satt returen i mål bak en utspilt Mads Hedenstad i LSK-buret.
– Jeg fikk tima løpet bra der, etter et nydelig innlegg av Henrik, så var det herlig at jeg var så kvikk på returen, sa Steffen Jenssen til Eurosport etter kampen.
1-0 ble sluttresultatet etter en svært intens andreomgang på Jessheim. Steffen Jenssen var naturligvis en fornøyd mann etter tre poeng mot storebror fra sør.
– Fantastisk å få oppleve dette. En helt enorm opplevelse. Vi viser hva som bor i oss, sa han til Eurosports utsendte.

Bakke: – Nå er jeg kvalm

Med Sogndals dramatiske tap i Sandnes tidligere på dagen, hadde altså Lillestrøm alle muligheter til å stikke ytterligere ifra gjengen fra saftbygda.
Det maktet de ikke, og det er fortsatt to poeng som skiller andre- og tredjeplassen i OBOS. I den sammenheng er det verdt å nevnte at Geir Bakkes mannskap har en kamp mindre spilt enn resten av lagene i toppstriden.
– Vi hadde en mulighet til å rykke fra de andre lagene. Nå kjenner jeg at jeg er kvalm. Nå skal hele gjengen til rett til Åråsen for å snakke sammen, sa en svært irritert Geir Bakke etter kampslutt.
– Vi er som geléklumper der ute i dag, og Ull/Kisa er best. Vi vinner ikke dueller, registrerer ikke ting raskt nok og er for dårlige. Dette er mitt ansvar, fortsatte han.
Se intervjuet med en ildsint Geir Bakke her.

Varsler oppvaskmøte på Åråsen umiddelbart: – Er helt kvalm