Lillestrøm fortsatt uten seier på de fire siste kampene: – Jævla tullete

Joachim Barth

Oppdatert 01/08/2020 klokken 16:20 GMT+2

Lillestrøm gikk kjapt opp i en 2-0 ledelse i Grimstad, men hjemmelaget spiste seg tilbake i kampen og sørget for ett poeng til hvert av lagene.

Jerv

Jerv - Lillestrøm 2-2
Det var et revansjesugent Lillestrøm som skjøt ut av startblokkene i Grimstad. Etter 18 minutter hadde allerede Daniel Gustafsson og Aleksander Melgalvis notert seg for mål. Like etter reduserte Pibe for Jerv, og i andre omgang stanget Espen Knudsen inn 2-2, som sørget for at ett poeng ble igjen i Grimstad.
– Nå er pulsen så høy, så jeg må passe på at jeg ikke blir irrasjonell her. Jævla tullete at vi klarer å gi fra oss denne kampen. Når vi først har satt oss i den situasjonen, så har vi noen store på slutten. Men igjen er vi ikke dyktige nok i den avgjørende fasen, sa Geir Bakke rett etter kampslutt.
Irritasjon hos Lillestrøm, mens det var glede i Jerv-leiren.
– Vi er kjempefornøyd. Jeg synes vi jobber steinhardt alle mann, og vi løper til krampa tar oss, sa en fornøyd Espen Knudsen til Eurosport etter kampen.

Lillestrøm med pangstart

Lillestrøm har gått på to strake tap, mens Jerv har tatt to strake seire. Likevel måtte Lillestrøm tåle favorittstempelet da de reiste til Grimstad.
Etter elleve minutter ropte Lillestrøm på straffe. Thomas Lehne Olsen gikk overende etter en liten skubb, men dommer Svein Tore Sinnes lystret ikke.
– Det burde kanskje vært straffe der, meldte kommentator Arve Fuglum.
Men det tok ikke lang tid før LSK skulle få nettkjenning. Etter 14 minutter tredde Lehne Olsen fint til Daniel Gustafsson som fosset fremover i banen. Svensken tok en berøring før han smalt inn 1-0-ledelse for bortelaget.
Lillestrøm fortsatte å pøse på. Fire minutter etter første scoring steg Aleksander Melgavis opp på en corner fra Kaan Kairinen. Backen fikk en enkel jobb da han fikk stå mutters alene i Jervs sekstenmeter og nikket inn 2-0 for gjestene.
– Det er en kanon-heading! Og et glitrende hjørnespark, akkurat sånn som vi husker det fra 70/80-tallet, utbrøt Fuglum.

Pibe med redusering

Socringene kom som perler på en snor i Grimstad. 22 minutter tok det før hjemmelaget skulle få sin første nettkjenning. Thomas Zernichow sin pasning mot Pibe gikk innom to LSK-spillere, men spissen fikk kontroll på kula og satte kontrollert inn reduseringen alene med Jo Coppens.
Det stod 2-1 til pause, det var ikke Jerv fornøyd med.
– Jeg savner litt energi, vilje og mer trøkk i duellene. Jeg føler det er fullt mulig å snu det her og få tre poeng, sa Mathias Wichmann i pausen.
Tross ledelse var ikke Melgalvis altfor fornøyd med LSKs første omgang.
– Det er jo ganske bra til tider, men vi er litt slurvete ved noen anledninger, blant annet fra meg. Vi har sjanser, vi bør score fler mål. Vi må fortsette i andre omgang og sette noen til, sa Melgalvis i pausen.

Jerv utlignet

Lillestrøm gikk rett i angrep i den andre omgangen. Lehne Olsen fikk en gigantisk dobbeltsjanse. Innlegget til Kairinen traff pannebrasken til spissen, men det første muligheten gikk i stolpen, mens returen gikk like over. Det er ikke til å tro at Lehne Olsen fortsatt er målløs i OBOS-ligaen.
– Han treffer ikke ordentlig enda, denne gang var det stolpen. For en stor mulighet, han mener nok selv at den burde sitte, sa Fuglum.
Den burde nok ha sittet for LSK-kapteinen for bare noen minutter senere svingte Torje Wichne inn en corner. Espen Knudsen knuste Lehne Olsen i lufta og fluktet ballen i mål med hodet og utlignet for hjemmelaget.
Etter 70 minutter fikk Torbjørn Kallevåg satt ballen i mål for Lillestrøm, kantspilleren trodde han hadde gitt bortelaget ledelsen, men ble avvinket for offside.
– Det er litt vanskelig å se ut i fra bildene, sa Fuglum.
Rett før klokka bikket 90 minutter var Coppens for sent ute i en duell og bokset Knudsen i ansiktet. Blodet sprutet fra nesa til midtstopperen, men dommeren valgte å ikke blåse straffe. Den så tvilsom ut.
– Det blir utrolig nok ikke straffespark. Det er etter mitt syn en hårreisende avgjørelse av kamplederen. Det er et overfall som dessverre for Jerv ikke blir slått ned på, sa Bø Tosterud i Fotball Direkte OBOS-ligaen etter kampen.
Rett før slutt misser Fredrik Krogstad på en gedigen mulighet. Midtbanespilleren skal bare klaske ballen i mål fra fem meter, men klarte på mirakuløst vis å sette ballen utenfor stolpen.
Dermed endte det 2-2 i Grimstad. Lillestrøm står med fire strake kamper uten seier på en 9. plass, mens Jerv ligger på 6. plass etter seks runder.