– Det blir spesielt og spennende. Det er faktisk første gangen jeg møter dem også, sier Lehne Olsen til Eurosport.
Han ble hentet til Briskeby fra Moelven av Arne Erlandsen før 2009-sesongen, da laget var på nivå to, men samme år rykket ned til nivå tre. I jakten på en retur ble han frontfiguren da de grønne og hvite rykket rett opp igjen i 2010 under Vegard Skogheim. Allerede da var han ettertraktet, men spilte to sesonger i daværende Adeccoligaen før Strømsgodset kom på banen.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
– Det er ikke så mange igjen der fra da jeg var der, det er vel kanskje bare Emil Sildnes. Så det er mange nye fjes, men jeg har jo vært HamKam-supporter siden jeg var liten, så det blir moro. I tillegg er det jo morsomt å møte noen som skjønner hva jeg sier og ikke bare svarer «hæ», sier han på sin klingende Moelv-dialekt og bryter ut i latter.
Lillestrøm kom fra en tøff serieåpning borte mot Grorud med tre poeng etter en knepen 1-0-seier, og er slik sett i gang med viktigste: Å putte poeng på tavla.
– Vi er så godt forberedt som vi kan være, og har sett litt på HamKam offensivt og defensivt. Men det er viktigste er hvordan vi vil fremstå og har mest fokus på oss selv. Pasningsspillet mot Grorud var ikke nærheten av det vi vet vi kan, og vi har sikkert en del ball i dag også, så må vi bare tørre å bruke den og luke unna personlige feil, sier spissen og legger til:
– Da kan det bli morsomt i kveld, hvis pasningene sitter. Sjanser vet vi at vi kommer til, og så er det bare å prøve å sette dem. Grorud holdt på å få med noe fra Ranheim-kampen også, så de er nok også bedre enn mange tror.
Selv fikk han også sett nesten hele kampen mellom HamKam og Kongsvinger i første runde. Dermed rakk han neppe å se sin gamle klubb rakne på overtid, men har vel da også sett at LSK møter et lag det er mulig å score mål på.
– Ja, det er det, men det er det vel på alle oss i OBOS-ligaen, hvis man ser på resultatene i de første rundene, smiler Lehne Olsen, vel vitende om at å følge med på OBOS Direkte-sendingene kanskje være ganske så underholdende med sjanser og mange scoringer.
Mandag kveld kom det 30 scoringer på 7 kamper.
– Vi møter et bra lag, og jeg synes HamKam var gode i første omgang sist. Men hvis vi er på vårt beste tror jeg at vi er et bedre lag. Hvis vi er skjerpet og til stede tror jeg at vi stikker av med tre poeng. Hvis vi senker oss noen prosent, blir det tøft.
Lehne Olsen er av mange forventet å kjempe helt i toppen på listen over toppscorere i ligaen, og kanskje er han den aller største favoritten til å stikke av med nettopp den tittelen.
Men på Hamar er det en annen som også har den ambisjonen, og som brukte under to minutter på score i sin første kamp i HamKam-comebacket.
Slik han nærmest har for vane, for se bare disse Marcus Pedersen-tallene:
1.serierunde 2018: Marcus Pedersen scorer etter 00:19.
1.serierunde 2019: Marcus Pedersen scorer etter 01:54.
1.serierunde 2020: Marcus Pedersen scorer etter 01:43.
Han scoret i åpningskampen i 2017 også, etter 76 minutter, slik han også gjorde i åpningskampen i 2010 etter 7 minutter.
– Det var litt som å se gamle Marcus. Han er livsfarlig inne i boksen, og gir alltid 100 prosent hver eneste gang, sier Lehne Olsen, før han selv – helt uoppfordret – legger til om den ett år eldre spissen:
– Det der er noe jeg har jobbet med selv, det der kan jeg bli bedre på. Der har jeg mye å lære av Marcus, han er et skikkelig råskinn inne i boksen og et helvete å møte. Det er dit jeg vil også, bli enda tøffere i nøtta. Han er en god spiss, så hvis han er skadefri og kommer i ordentlig matchform, så er han god for 20 mål i denne ligaen.
Til kampen kjører Lehne Olsen trolig med sin Hamar-bosatte lagkamerat Aleksander Melgalvis. Se denne reportasjen om duoen fra i fjor. (Artikkelen fortsetter under):
Selv liker han ikke å snakke om seg selv på den måten, og sier han ikke har helt satt seg et konkret mål om antall scoringer. Bare at målet er mange mål.
– Min form er bra, og jeg hadde vel fire-fem sjanser mot Grorud og burde scoret i hvert fall på et par av dem. Men jeg hadde vært veldig mye mer bekymret om jeg ikke kom til de sjansene. Jeg stresser ikke med det, det var en premiere og vi fikk tre poeng.
– Jeg har lyst til å hjelpe laget til flest mulig trepoengere, og noen må score målene. Ettersom jeg er spiss på et lag som er forventet å være på de øverste plassene, er det jo forventet at jeg skal score noen mål også, sier LSK-kaptein før kveldens hjemmekamp.
PS! Rundt klokken 13:00 har Lillestrøm solgt nesten 8000 billetter til en kamp de må følge fra sofaen.

Her scorer Marcus Pedersen etter to minutter i HamKam-returen

Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39