• Juryen som har valgt ut de nominerte og kåret vinnerne er: Eurosports OBOS-ligaekspert, Amund Lutnæs, landslagssjef for Norge G18/G19, Pål Arne «Paco» Johansen, og Eurosport-kommentator Kenneth Fredheim.
Etter å ha kjempet seg gjennom kvalifisering til OBOS-ligaen i 2019, var det få som trodde at det nyopprykkede laget skulle slå så godt fra seg som de har denne sesongen.
For Åsane kjempet om noe helt annet enn det som ble spådd før sesongen. I hengekampen mot Jerv i nest siste serierunde kunne de derimot konstatere at sesongen ble forlenget med å sikre seg kvalifisering til Eliteserien.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
I GÅR PÅ 23:07

– Har utspilt flere av divisjonskollegaene

Mye av æren for at bergensklubben kjemper i den andre enden av tabellen enn det som ble spådd har blant annet trener, Morten Røssland. Det er derfor 48-åringen stikker av med prisen for Årets trener i OBOS-ligaen.
Her er juryens begrunnelse:
«Morten Røssland rykket ifjor opp fra PostNord-ligaen med Åsane. Denne sesongen har hans spillende og flotte fotball bergtatt og begeistret fotballpublikummet. Bergenseren har hatt en klar plan for hvordan han har hatt lyst til at Åsane skal se ut, og han har fulgt den til punkt og prikke. De har rett og slett utspilte flere av divisjonskollegaene denne sesongen.»
De andre nominerte var Kjetil Rekdal, som har snudd HamKams marerittsesong til å nesten nå opp til opprykkskvalifisering. I tillegg var Eirik Bakke i Sogndal nominert for å ta hvittrøyene mot opprykkskamp. Sogndal mistet derimot muligheten til å rykke opp da de spilte uavgjort mot Ull/Kisa i sin nest siste kamp for sesongen.
Røssland har blitt linket til større jobber, etter sin suksess med Åsane og har blant annet blitt lansert som kandidat til å ta over Sandefjord.

Levert mål på bestilling

En annen som har bidratt sterkt til Åsanes sterke prestasjoner er toppscoreren i OBOS-ligaen. Henrik Udahl har nemlig dunket inn 19 mål for bergensklubben, og stikker dermed av med prisen som årets gjennombrudd.
Få visste hvem Udahl var i forkant av sesongen, men 23-åringen har sørget for at navnet nå har blitt kjent oppover i divisjonssystemet. For bare noen år siden måtte han selv ringe rundt til klubber for å sikre seg prøvespill på et høyere nivå enn 3. divisjon, med vekslende hell.
Og med kun fem mål i PostNord-ligaen for Åsane i fjor, så var det få som trodde at det skulle bli hele 19 scoringer når motstanden ble tøffere.
Men Udahl har prestert vanvittig sterkt i annerledesåret 2020 og sikrer seg dermed pris for prestasjonene sine.
Her er juryens begrunnelse:
«Henrik Udahl har denne sesongen tatt OBOS-ligaen med storm. Spissen har scoret på bestilling for laget fra Bergen. Han har bidratt til at Åsane har levert en meget god sesong. Det er mange klubber som har den unge spissen fra Østfold i kikkerten før neste sesong. og det med rette.»
Oscar Aga var også nominert i kategorien "Årets gjennombrudd". Til tross for å ha slitt i nedrykksstriden, har han scoret imponerende 14 mål og bidratt til at Grorud holdt plassen.
Også den offensive Sogndal-backen Daniel Eid var nominert. Med solide prestasjoner og en strålende innleggsfot har han vært en viktig bidragsyter til at de nesten klarte å rykke direkte opp til Eliteserien med sine fire mål og syv målgivende.
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25
OBOS-ligaen
Tjelmeland om Starten: – Som uttalelsene til Jonsson: Høyt og lavt
28/11/2021 PÅ 07:29