– Det er to spillere vi er veldig fornøyde med å ha fått inn, sier Steffen Landro til Eurosport.
Bringaker har de siste årene spilt for Start, og etter nedrykket fra Eliteserien forrige sesong har han nå skrevet en toårskontrakt med Sandnes Ulf.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
23-åringen kan regnes som lokal etter å ha spilt barnefotball i Staal, før han ble hentet til Viking i 2013. Det ble det 11 mål på 51 kamper, mens det i Start ble 18 mål på 75 kamper.
– Der får vi en som scorer mye, en ekte nier. En stor baksomstrussel for oss. Slik jeg ser det, har han et veldig stort uforløst potensial. Jeg tror det er en spiller som har manglet litt tillit og som er blitt flyttet rundt i posisjoner. Her skal han spille i tospann på topp, og det vil passe ham ypperlig. Det er en lagdel det er høy standard på, sier Landro.
Senere samme dag viste klubben også frem en annen signering. Midtstopperen Torbjørn Lysaker Heggem hentes fra Rosenborg.
De to siste sesongene har han vært på lån i Ranheim og spilt 54 kamper i Eliteserien og OBOS-ligaen.
– Det er en utrolig kjekk signering, og akkurat den spillertypen vi så etter. Han er ung, men har erfaring fra både Eliteserien og topp OBOS, så han kommer til å passe perfekt inn i måten vi skal spille på. Vi ønsker å utvikle ham her til å bli en av de beste spillerne i OBOS.
Heggem fylte nylig 22 år. Han spilte 30 kamper for Ranheim i fjorårets OBOS-liga.
Signeringen av de to er også en aldri så liten markering av styrke.
– Ambisjonene våre er store, og vi har satt oss som mål å kjempe helt i toppen. Jeg synes de to spillerne her viser at vi blir å regne med, og synes det er et veldig sterkt signal om hvilken type klubb vi skal være. Det skal være ambisjoner og utviklingspotensial, og disse spillerne krysser de to punktene, men det er også spillere med erfaring som vet hva som skal til for å oppnå suksess selv om de er unge.
Bringakers gamleklubb Start gikk i likhet med Aalesund ned fra Eliteserien. Sogndal var ekstremt nær og tapte på målstreken i kvaliken mot Mjøndalen, mens Ranheim ga slipp litt tidligere. I tillegg rustes det bra i flere klubber.
– Jeg ser at det blir en sterk OBOS dette året også. Det er nok noen jeg tror mangler mer enn andre lag, men de lagene i toppen i fjor viser muskler. Så har du HamKam, som også blir å regne med oppi der. Det blir tøft som alltid, slik det pleier, og så må nok Start og Aalesund regne med å være favoritter. Vi og et par lag til bak der ønsker definitivt å stjele plassen til et av de to lagene.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53