Krisen fortsetter for HamKam – slapp inn mål fire (!) minutter på overtid

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 31/07/2020 klokken 23:23 GMT+2

Så skjedde det igjen. Espen Olsen og HamKam så ut til å dra i land årets første trepoenger, men så fikk Ull/Kisa corner i det 94. minutt.

Espen Olsen

Saken oppdateres!
Ull/Kisa - HamKam 2-2
– Jeg har rett og slett ikke så mye å si nå, sa en svært skuffet Markus Solbakken til Eurosport etter kampen.
Det er nesten ikke til å tro. Det så endelig ut til at de hvitkledde fra Hamar kunne strekke armene i været og feire en seier i OBOS-ligaen 2020, men isteden lot Kamma seiersrusen vente på seg nok en gang.
Med 17 mål i sekken og jumboplass etter de fem første rundene, var det ikke et lag som struttet av selvtillit før møtet med Ull/Kisa fredag kveld.
Sju andre kamper i OBOS-ligaen ble spilt samtidig som Ull/Kisa - Hamkam. Se alle resultatene nederst i artikkelen.

Overtidsdrama

Den selvtilliten skulle få seg enda en knekk fredag kveld. HamKam ledet lenge i den andre omgangen og Ull/Kisa klarte sipelten ikke å brute ned de bakre rekkene hos Olsens mannskap.
I det 94. minutt gikk det et hikst i HamKam-spillerne da Ull/Kisa omsider sikret seg en dødball på eget gress. Keeper Stefan Hagerup var med opp i feltet, men det var en annen Kisa-spiller som skulle gjøre livet surere for det desperate Kamma-mannskapet. Det var derimot en annen som skulle fikse poeng for Ull/Kisa.
Henrik Kristiansen fikk omsider ballen inn i nettet etter mye klabb og babb, og sikret 2-2 på Jessheim stadion.
– Jeg har det ikke så godt akkurat nå. I dag holder vi dem langt unna målet vårt, og jeg synes at vi håndterer kampen bra i dag. Det er lite som går vår vei akkurat nå, sa en meget skuffet HamKam-trener Espen Olsen etter kampen.

Svendsen-kunst

Tidligere i kampen hadde Stian Ringstad satt inn Ull/Kisas ledermål etter et strålende angrep, og den tidligere LSK-spilleren trodde nok at han hadde satt inn dagens fineste mål. Men det var før den tidligere Molde-spilleren Tobias Hammer Svendsen plukket opp ballen på egen banehalvdel kun noen minutter etter pause. Vingen kapret kula etter en Kisa-corner og stormet mot Stefan Hagerup på motsatt banehalvdel.
Svendsen løp like greit hele veien og sendte HamKam i føringen, til ellevill jubel fra både spillere og trenere på bortebenken.
– Dagens fineste mål i OBOS-ligaen, sa Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte OBOS-ligaen.
Like før pause hadde Steffen Skogvang Pedersen gjort balanse i regnskapet da han satt inn 1-1. Det stod lenge 2-1 til bortelaget på Jessheim stadion, men selvtillit er ofte nøkkelen til suksess i fotballen, og det ville seg altså ikke for Kamma denne gangen heller.
2-2 gir derimot de grønne og hvite sitt første poeng i OBOS-ligaen, men Espen Olsen og de andre spillerne er nok neppe fornøyd etter dagens forestilling. Allerede på mandag gjester KFUM Briskeby, der jakten på årets første trepoenger fortsetter.
Se høydepunktene her:

Seieren glapp nok en gang for HamKam – se høydepunktene

Strømmen sjokkerte

OBOS-ligaen leverte nok en gang til terningkast seks fredag kveld. For mens Strømmen sjokkerte Sandnes Ulf og vant 4-0 på eget gress, sikret Tromsø sesongens sjette strake seier.