På grunn av de svake resultatene hittil denne sesongen, ser Kongsvinger seg nødt til å gjøre endringer. På egne hjemmesider opplyser klubben at Mika Lehkosuo går av som KILs hovedtrener, mens daglig leder Espen Nystuen går midlertidig inn i rollen som hovedtrener.
Lehkosuo går over i en annen rolle med ansvarsområder innen analyse og scouting. Utover dette gjøres det ingen endringer i KILs trenerteam.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
– Klubben er i en krevende situasjon, og vi har konkludert med at endring som dette vil styrke mulighetene våre for å bedre de sportslige resultatene, sier styreleder i KIL Toppfotball, Baard Nordvang, i en pressemelding.
Saken fortsetter under videoen.

Knallhard melding fra kapteinen – avviser trenerfokus etter 0-7

– Mika har ikke all skylden i dette

– Vi gjør det på den måten fordi vi fortsatt har troen på Mika. Han er en god trener og har ikke all skylden i dette. Samtidig ser vi at resultatene ikke samsvarer med jobben vi har gjort. Det er noe gærent med formidlingen av det vi skal gjøre. Derfor gjør vi noen små grep. Vi tar inn en stemme som kjenner spillerne fra før, sier Nystuen til Eurosport.no.
– Kan du bli trener på permanent basis?
– Vi tar en kamp av gangen, men jeg ser ikke på meg selv som en trener. Jeg er en midlertidig løsning, sier Nystuen, som utdyper at er for tidlig å si når de ønsker å ha en permanent løsning på plass.
– Kommer du til å gjøre noen umiddelbare grep?
– Det blir enkle og små forandringer. Nøyaktiv hva, har vi ikke kommet frem til, avslutter Nystuen.

Sist på tabellen

Tirsdag skrev Glåmdalen at klubben om kort tid ville offentliggjøre avgjørelsen om at Mika Lehkosuo hadde fått sparken som KIL-trener. De skrev også at det søndag ble gjennomført et styremøte hvor avgjørelsen ble besluttet.
Kongsvinger ligger sist på tabellen etter 18 kamper, med 13 poeng. HamKam ligger på kvalikplass med 14 poeng, men har én kamp til gode.
Kongsvinger tar imot KFUM Oslo på Gjemselund søndag klokken 15.00.

Milan-Hauge, krenka VIF-fans og Børven-exit

OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58