Grorud - Lillestrøm 0-1 (0-0):
Grorud holdt lenge stand mot Lillestrøm, men Fredrik Krogstad sørget for at sesongens store OBOS-favoritt slapp med skrekken i lokalderbyet.
Eliteserien
Molde er seriemestere 2022: Slik var eventyr-sesongen
16/10/2022 KLOKKEN 18:55
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Grorud - Lillestrøm (0-1)

Vertene la seg lavt fra start og gjorde det vanskelig for LSK. I tillegg var verken presisjonen eller tempoet godt nok fra bortelaget, og den første omgangen ebbet ut med knapt en målsjanse.
– Det er Lillestrøm med kladdeføre, sa Eurosports programleder Eirik Fure, og fulgte opp i pausen:
– Når begynner frustrasjonen å kicke inn her for Lillestrøm-spillerne her. Skal det bli en aldri så liten bombe i første runde?
– Jeg tror ikke de klarer å holde LSK vekk i 90 minutter, svarte Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.
Og svensken fikk rett. Etter 66 minutter kom gjestene på en overgang og Fredrik Krogstad fikk til slutt kranglet ballen over målstreken.
– Vi får i hvert fall seieren. Det er det vi kom hit for og det eneste som beyr noe, så får finspillet komme etter hvert. Vi er i gang med å plukke poeng og det er så sinnsykt deilig, sa målscoreren til Eurosport etter kampen.
Lillestrøm kontrollerte resten av kampen rimelig greit, for bortsett fra noen halvsjanser hadde ikke Grorud mye å komme med. Likevel var Grorud-trener Eirik Kjønø godt fornøyd med Oslo-guttenes prestasjoner under fredagens kamp.
– Vi må være ganske fornøyde. Vi fikk kampen inn i det sporet vi ville. Vi var tålmodige og holdt nullen lenge. Gradesvis tar vi mer over spillet og vi skaper en del, men vi mangler den ene scoringen, så blir vi tømt etter hvert her, sa Kjønø til Eurosport etter kampslutt.
Dermed endte det med en forventet trepoenger for Geir Bakkes menn i serieåpningen. LSK er av mange sett på som OBOS-ligaens kanskje største favoritt gjennom tidene.
Se hele intervjuet med Eirik Kjønø her.

Kjønø: – Veldig imponert over det spillerne leverte

Slik stilte lagene:

GRORUD (4-5-1): Emil Gundelach Ødegaard - Leo Cornic, Glenn André Harviken, Geirald Meyer, Trace Akino Murray - Nikolai Hristov, Martin Høyland, Elias Hagen, Preben Mankowitz, Vetle Skåttun - Oscar Aga.
LSK (4-3-3): Mads Christiansen – Aleksander Melgalvis, Marius Amundsen, Tobias Salquist, Simen Kind Mikalsen – Kaan Kairinen, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad – Daniel Gustafsson, Thomas Lehne Olsen, Ebiye Moses.
Eliteserien
Roser ungutten før ilddåpen i «Norges største kamp»: – Det er imponerende
04/09/2022 KLOKKEN 10:19
Eliteserien
Åpner opp om skaden: – Det har vært frustrerende
18/06/2022 KLOKKEN 20:39