Populære sporter
All sport
Vis alt

Knalltøff start for nykommer Grorud: – Ekstra motivasjon

Eurosport
AvEurosport

Publisert 03/06/2020 klokken 11:10 GMT+2

Nyopprykkede Grorud og Stjørdals-Blink blir kastet ut til ulvene når OBOS-ligaen starter 7. juli. Spesielt tøft blir det for Oslo-laget.

Eirik Kjønø

Foto: Scanpix

Grorud åpner hjemme mot Lillestrøm fredag 7. juli før følger Ranheim på bortebane mandagen etter. Begge motstanderne rykket ned fra Eliteserien forrige sesong. Den andre nykommeren, Stjørdals-Blink, åpner hjemme mot Ranheim.
Oslo-laget har Sogndal og Kongsvinger i sine neste kamper. Tromsø er eneste antatte opprykkskandidat som Eirik Kjønøs gutter ikke møter i sesonginnledningen.
– Det blir en ekstra motivasjon og press for oss på treningene framover. Vi møter jo de fire av de fem beste lagene i de første rundene, sier Grorud-trener Kjønø til NTB.

Kamper på hverdager

Grorud-treneren ser også det som en ekstra utfordring med at 1. divisjon de første tolv rundene bare skal spille på mandager, tirsdag og fredager.
– Vi har alle spillerne våre i jobb ved siden av fotballen, så det blir en utfordring. Spillerne reagerte på at fra å ha spill bare på søndag til å spille på mandager og fredager, men det er slik det er blitt, så det skal vi takle. Vi må bare tilpasse oss og vokse på det, sier Kjønø.
Da den nye terminlisten ble presentert tirsdag, sa konkurransedirektør Nils Fisketjønn i Norges Fotballforbund sier at kampene i OBOS-ligaen betraktes som rene TV-produkt inntil videre.
– Dette for å unngå unødig konkurranse fra andre ligaer, sa Fisketjønn.

Trønderoppgjør

Stjørdals-Blink var målforskjell unna nedrykk fra 2. divisjon i 2018. Sesongen etter vant de sin avdeling. I debuten på nest øverste nivå venter trønderrival Ranheim, mens Raufoss venter i runden etter.
– Ranheim blir en bra målestokk ettersom de rykket ned fra Eliteserien etter to sesonger. Det blir et artig lokaloppgjør, men en manndomsprøve for oss, sier Stjørdals-Blink-trener Roar Vikvang til Bladet.
Før sesongen har Nest-Sotra byttet navn til Øygarden. Tirsdag kom nyheten om at den mangeårige Liverpool-keeperen Bruce Grobbelaar (62) skal jobbe som konsulent og keepertrener i klubben.
(©NTB)
Sett denne?
picture

Ekspertens spådom: En av disse blir toppscorer i OBOS-ligaen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame