Populære sporter
All sport
Vis alt

Klubbens juvel får ønsket oppfylt – motstod fristelser fra Eliteserien

Eirik Fure

Oppdatert 30/04/2020 klokken 21:57 GMT+2

Markus Solbakken (19) er klar på at han ønsker å gi noe tilbake til HamKam den dagen han forsvinner. Derfor har stortalentet signert en kontrakt ut 2021-sesongen.

Markus Solbakken

Foto: Scanpix

Forlengelsen bekreftes på hjemmesiden til HamKam.
Senere torsdag kveld forteller G19-landslagsspilleren Eurosport.no hvorfor han valgte å forbli lojal mot Briskeby.
Kontraktsdiskusjonen har pågått i rundt en månends tid og et av nøkkelpunktene til 19-åringen er at han ønsker at klubben skal sitte igjen med noe når han forsvinner.
– Jeg har vært veldig opptatt av at klubben skal få noe tilbake hvis jeg eventuelt skal videre. Samtidig føler jeg at jeg har utviklet meg bra i HamKam og at jeg ikke trenger å kaste meg videre hvis det ikke er noe jeg virkelig har lyst til, sier Solbakken til Eurosport.no.
– Det er det beste for begge parter, så vi fant en god og riktig løsning på det, sier han.
Solbakken kunne gått gratis til en annen klubb etter sommeren, men ikke ikke benytte seg av den fristelsen som følge av en god dialog med HamKam.

Fått henvendelser fra norske klubber

Nyheten er naturligvis tatt imot med stor glede hos HamKam-fansen, i en tid hvor fotballen ikke har altfor mye å glede seg over, men likevel er det lite som tyder på at han fullfører kontrakten ut neste år.
Solbakken understreker at han ikke stresser med å komme seg videre, men bekrefter at det er flere klubber som snuser på han.
– Det har vært en del henvendelser allerede. Det har vært noen jeg har vært i kontakt med og snakket litt med. Når en eventuell overgang skjer er vanskelig å si, men jeg kan ikke utelukke noe. Jeg føler ikke at timingen er et problem, det som gjelder er hva jeg føler er riktig for min del. Klubben er klare til å la meg gå og er fornøyde med det de eventuelt får, sier han.
Interessen har kommet fra både Norge og utlandet. Pappa Ståle Solbakken har kontroll på hva som rører seg og deler noe med sønnen hvis det blir aktuelt.
– Det er litt mer konkrete henvendelser i Norge. Det har seg sånn at det er pappa som hører det meste, sier 19-åringen, og legger ikke skjul på at han en dag vil videre.
(Saken fortsetter under):

Trener på vei bort?

Om få dager kan Solbakken risikere å stå uten trener. Men Gaute Helstrups mulige overgang til Tromsø var ikke mye i stortalentets tanker da han signerte kontrakten.
– På papiret hadde det ikke noen stor innvirkning. Det skal sies at jeg synes han er en fantastisk trener og en fantastisk fyr. Jeg skjønner det er naturlig at han er en kandidat når han er derfra og har vært spiller der. Hvis du tenker over det er det veldig naturlig at han er en av kandidatene, mener Solbakken.
– Det ville vært utrolig synd for vår del. Jeg følte han fra start satte et nytt preg på klubben og at den er på vei i riktig retning. På den måten hadde det vært veldig synd, sier han.
Solbakken unner seg ikke noen voldsom feiring etter en ny kontrakt. Konkurranseinstinktet og fotballen er tydeligvis ikke lagt helt bort, for resten av kvelden skal han bruke på følgende måte:
– Det blir vel bare å spille litt FIFA, smiler han.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame