Siden 12:30 torsdag har denne saken tatt mange vendinger:
  • OPPDATERING: 13:15 kom lagene inn på banen, selv om flere av Åsane-spillerne måtte vinkes inn gjentatte ganger.
  • OPPDATERING 2: 13:20 ble kampen blåst av og lagene sendt i garderoben etter tumulter på midten der Åsane-spillerne klappet demonstrativt og sarkastisk mens spillerne skle avgårde rundt i alle retninger. Selve spillsekvensen varte i rundt ett minutt og 20 sekunder.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
  • OPPDATERING 3: 13:30 får Eurosport beskjed via vår kommentator på Levermyr at dommerteamet er i dialog med NFF som ser på muligheten for å flytte kampen til Sør Arena. Dette skal være den eneste mulige løsningen for å få spilt kampen i dag.
  • OPPDATERING 4: 14:40 får Eurosport opplyst og bekreftet at kampen blir flyttet til 19:30 torsdag kveld på Sparebanken Sør Arena i Kristiansand. Hjemmebanen til Start har både flomlys og kunstgress og dermed unngår man altså å få utsatt kampen ytterligere.
14:00 fortalte Odd Krister Føllesdal i Åsane at de ikke vet mer enn noen andre.
– Vi sitter på stadion og venter på beskjed. Det er egentlig det eneste vi gjør. Så vet vi at det foregår et møte nå.
– Er Sør Arena en mulighet dere kan være med på?
– Ting skal nok kunne løses, sa han da.
Samtidig bekrefter han at Jerv-spillerne standhaftig mente kampen kunne spilles på Levermyr-matta da lagene forsøkte å starte kampen. Det var dette som førte til tumulter mellom spillerne rett før lagene ble sendt tilbake i garderoben.
I det lille minuttet spillerne tilbrakte på banen gikk flere av spillerne opp i ansiktet på hverandre og var tydelig uenige. Jerv var altså av oppfatning av at 90 minutter kunne spilles på Levermyr, noe gjestene var sterkt uenige i.

– Dommer så ikke problemet ved ankomst

Eurosport.no har vært i kontakt med dommer, Harald Røvig Sletner. Han opplyser at da de ankom stadion var deres inntrykk at gressmatten var i en viss forfatning, men at banemannskapet jobbet iherdig for å klargjøre gresset til kamp. Dommer så derfor ikke at det var noen grunn til å ikke godkjenne og gjennomføre.
Så blåses kampen igang, og ett lag er ivrige på å avbryte, mens det andre vil spille. Dommeren kalte til seg kapteinene, og der ble det tatt en avgjørelse på å avbryte kampen. Hva som skjer nå er opp til NFF å avgjøre, opplyser dommeren.
Både Jerv og Åsane har i høst blitt hardt rammet av karantener og korona-konsekvenser. Det var derfor svært lite ønsket at man ikke skulle få spilt kampen i løpet av torsdagen.

Dette skjedde før kampen:

– Dommerne har sagt det blir kamp, og vi er klare som bare F vi. Det er gress, 10. desember og regn, så det at det er bløtt det tåler vi, sa Christoffersen før kampen.
Med andre ord ville gjerne Jerv fullføre kampen. Slik det stod seg på det tidspunktet mente også kamplederen at banen var i god nok stand til å spilles på.
Det var bare ett problem:
– Åsane har ikke kommet ut ennå. De er ikke fornøyde, fortalte Jerv-sjefen.
– Vi er hvert fall klare for det som venter oss. Vi må bruke alle fordelene vi har, og Levermyr er en fordel på dager som dette.
Eurosport var også i kontakt med Åsane-leiren et kvarter før kampstart. Da hadde de ingen offisiell kommentar å komme med, men de har sendt over bilder fra banen.
Odd Krister Føllesdal hadde følgende å si til Bergensavisen som er tilstede på kampen:
– Det er helt uaktuelt for oss å slippe spillerne ut på denne banen.

Levermyr Stadion (Foto: Åsane)

Foto: Eurosport

OBOS-ligaen
Volleysuser og frisparkscoring: Fredrikstad tilbake med et smell
15/05/2021 PÅ 17:54
OBOS-ligaen
Eliteserie-håpet lever for Åsane, snudde kvalik-kampen mot Raufoss
16/12/2020 PÅ 16:52