HAMAR/OSLO (Eurosport.no):
Lørdag ettermiddag ble det klart at Kjetil Rekdal tar over som HamKam-trener og søndag ble han presentert av klubben. Tobias Svendsen er klar på hva Rekdal kan tilføre laget.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
– Det han tilfører laget er at han er ekstrem autoritær. Han kommer til å komme inn her fra første stund og være knallhard og det er akkurat det vi trenger. Og for min del så er det en trener som har opplevd ekstremt mye, både som trener og spiller som jeg kan lære mye av, sier han til Eurosport.no.
Svendsen tror han har mye å komme med.
– Man prater jo med treneren og han har helt sikkert veldig mye å komme med. Både til meg og til resten av laget, så det blir kjekt.
– Han er jo glad i å snakke om karrieren sin også?
– Ja, men det skal han jo være også. Han har hatt en ekstrem karriere, så det er helt fair at han prater om den, smiler han.

Begrunner kontraktslengden

Daglig leder i klubben, Jon Anders Rise, mener de trenger en vinnerskalle som Rekdal.
– Vi får en ekstremt tydelig trener som ønsker at laget hans skal være godt organisert og jobbe knallhardt. Han krever mye av seg selv og han krever mye av de rundt seg og er en vinnerskalle. Det tror jeg kan passe HamKam godt i den situasjonen vi står i nå. Kan komme inn å trykke på noen knapper. I enkeltkamper så er det snakk om marginer, men over tid så er det det å kunne gjøre noen små grep her som gjør at vi bikker kampene vår vei. Det mener vi at Kjetil er i stand til, sier han til Eurosport.
51-åringen ble enig med HamKam om en avtale ut 2020-sesongen. Rise begrunner kontraktslengden slik:
– Det er med bakgrunn i at vi ligger der vi ligger. Det har vært en spesiell sesong, det har vært et spesielt år, det er fortsatt usikkerhet rundt både koronasituasjonen og hvor vi ligger på tabellen, så begge parter var kjapt gjennom om at en løsning ut året i første omgang var fornuftig. Og vi er veldig godt fornøyd med det, forteller han.
Saken fortsetter under:

Skjelte ut HamKam-supporterne i 2003 – fansen slo tilbake med denne t-skjorta

Rekdal tar over et hardt presset HamKam. Klubben sliter i bunnen av tabellen uten en eneste seier på ni spilte serierunder. Rise sier de ikke har kommet med noen direkte krav til Rekdal.
– Kjetil skal komme inn her og få være seg selv, han skal få sette sitt preg på det. Han har sett HamKam åpenbart og følger med og skal nå i de første dagene danne seg sitt første inntrykk av ståa her. Som han er inne på selv så er det ikke snakk om noe krav heller fra hans side, sier han.
– Vi er mest opptatt av å få mest mulig ut av den spillertroppen vi har nå, som er bra og som er kapabel til å vinne kamper. Det er å trykke på de små knappene på enkeltspillere og laget som helhet som jeg tror både han og vi er opptatt av, legger den daglige lederen til.
Allerede mandag leder Kjetil Rekdal HamKam mot Grorud. Tobias Svendsen mener de må bygge videre på forrige kamp mot Åsane.
– Først og fremst så er det en ekstremt viktig kamp for oss, vi må jo prøve på tre poeng. Jeg synes at den Åsane-kampen var soleklart årsbeste og hvis vi klarer å bygge videre på den og spille kampen helt ut så har vi gode muligheter, sier han.
Kampen kan du se på Dplay og Eurosport Pluss klokken 18.00.
Fikk du med deg denne?

Dette tenkte Pedersen da han hørte at Rekdal ble den nye sjefen

OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56