Han spilte forrige sesong for Lillestrøm da klubben rykket opp til Eliteserien på første forsøk, men midt i opprykksfesten på Åråsen forsvant Torbjørn Kallevåg.
Til Eurosport har han tidligere fortalt at frykten for at sønnens fødsel skulle komme i gang tok overhånd.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
– Jeg måtte dra midt i opprykksfesten, fordi jeg var redd fødelsen kunne komme i gang. Så jeg dro av sted, litt sånn i halvsvime ut til Gardermoen der. Jeg har ikke ryddet leiligheten eller noenting, sa en glisende Kallevåg til Eurosport 8. januar.
Da var han i en tidlig dialog med Aalesund og Lillestrøm.
Senere har han trent litt med Lars Arne Nilsens menn, og nå bekrefter klubben på sine nettsider at overgangen er et faktum, og at AaFK-treneren endelig får spilleren han var sekunder fra å signere før overgangsvinduet stengte i høst.
Da var nemlig Kallevåg, med en gravid samboer hjemme i Ulsteinvik, ekstremt nær en overgang til klubben som holder til i nærheten, men papirarbeidet gikk ikke gjennom i tide.
Nå er imidlertid alt på plass.
– Jeg følte meg veldig ønsket, og i tillegg passet det godt og er god timing med familiesituasjonen. Det er en veldig fin klubb, med bra apparat, gode muligheter og fin stadion, sier Kallevåg til Eurosport.
Nå håper han å kunne bidra med sin erfaring fra en lignende situasjon, i tillegg til å være en god fotballspiller.
– Som du sier har jeg litt generell erfaring på hvordan divisjonen er og hvordan lag er, og på hva som er viktig å ha fokus på i de ulike kampene. Det er mange bra lag, noen er veldig ballbesittende, noen er veldig direkte. Jeg tror jeg begynner å bli såpass rutinert at jeg kan bidra med slike ting, i tillegg til det å være fotballspiller.
Etter å ha trent med laget en stund, har han rukket å danne seg et inntrykk. Han mener mye ligger til rette, og at de har mange spennende unggutter, i tillegg til masse bra spillere som har blitt med ned fra i fjor.
– Lars Arne har sagt at han ser på meg som en som skal være med på å bidra kraftig i laget som leder og spiller, som først og fremst er tiltenkt en rolle mer sentralt i banen og kanskje ikke så mye på kanten. Jeg føler jeg får brukt kvalitetene mine best kanskje som indreløper, men det handler også litt om hva slags type fotball man spiller.
Han har tidligere spilt for klubber som Hødd og Haugesund, og er også kjent for sin medvirkning i NRK-serien Heimebane. Laget Varg, som holdt til i Ulsteinvik, hadde et ampert forhold til Aalesund - eller «j**la Aalesund», om du vil.
For selvfølgelig må vi innom opptredenen i Heimebane og kallenavnet på hans nye klubb.
– Jeg kommer vel ikke utenom det. Jeg er fort en av de første som bor i Ulsteinvik og spiller i Aalesund. Men det er bare artig, sier han og legger til:
– Hødd var interesserte de også, men jeg syntes det var litt tidlig å gå et par hakk ned, etter å ha spilt Eliteserie og Europa League for to år siden. Jeg følte jeg vil være med på noe sånt igjen.
Han tror de fleste forstår bakgrunnen for det valget, og legger til at han neppe har fiender i noen av "leirene".
– Nei, men jeg må nok kanskje forklare meg litt til noen i Ulsteinvik. Det er bare å holde seg langt vekk fra puben, sier han og gliser.
– Neida, det er en veldig fin plass, og jeg er fornøyd med klubbvalget mitt.
Nå jakter han altså sitt andre opprykk på rad, og kanskje blir han en aldri så liten opprykksspesialist.
– Ja, det hadde vært fint det. Og så har jeg sikret meg toårskontrakt, så jeg eventuelt får være med opp også. Men det blir et race uansett. Vi så det med LSK, at vi brukte tid på å finne ut av ligaen. Kanskje er det en fordel at klubben og Lars Arne nylig har vært med på det, og vet hva vi møter. Det er ikke noe sjokk at det er gode lag i ligaen.
Til klubbens nettsider trekker Lars Arne Nilsen frem den viktige rollen nysigneringen forrige sesong hadde i en klubb som gjorde nettopp det han håper å kopiere: Å rykke rett opp igjen.
– Han er en spennende type som kan bekle flere roller. Torbjørn vil passe godt inn i AaFK og måten vi skal spille på. Han vet hva som skal til og hva dette handler om. Dette er en signering som gjør at vi står sterkere, sier Nilsen.

Her kjempet AaFK-treneren mot klokken like før vinduet stengte: – Vent litt, la meg sjekke

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53