• Se HamKam og de andre lagene i OBOS-ligaen på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her.
Det skriver klubben i en pressemelding lørdag kveld.
– Vi har hatt en ekstremt krevende sesongstart og har erkjent at vi har behov for å styrke trenerteamet. Derfor er vi veldig godt fornøyd med å ha fått på plass en kapasitet som Kjetil, sier daglig leder John Anders Rise i pressemeldingen.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
– Vi mener han er rett mann til å lede spillergruppa og trenerteamet oppover både på tabellen og fotballmessig. Vi vet at Kjetil trives aller best under press og mener han er perfekt for jobben i HamKam akkurat nå, legger han til.

Trener laget i morgen

Kjetil Rekdal har tidligere trent Start, Vålerenga og Aalesund i Norge, i tillegg til Kaiserslautern i Tyskland og Lierse i Belgia. Den tidligere landslagsspilleren har i de siste årene vært fotballekspert i Eurosport.
– Dette var en utfordring som var naturlig for meg å ta da henvendelsen kom. Jeg bor rett i nærheten og har en sønn i klubben fra før og jeg synes det er ille å se tradisjonsklubben HamKam slite som de gjør i år. Jeg sa ja til jobben hvor målet naturligvis er å få HamKam tilbake på rett kjøl, sier Rekdal i pressemeldingen.
"Reka" informerer samtidig om at han allerede i morgen er på plass på treningsfeltet for å forberede laget til hjemmekampen mot Grorud førstkommende mandag. 51-åringen er enig med HamKam om en avtale ut 2020-sesongen.
Teamet til Kjetil Rekdal skal bestå av assistenttrener Geir Frigård, keepertrener Rolf Høgmo, toppspillerutvikler Håkon T. Kristiansen og fysisk trener Magnus Nilsen.

– En monstersignering

Rekdal tar over et hardt presset HamKam. Laget fra Hamar venter fortsatt på sin første seier i OBOS-ligaen, og ligger på jumboplass etter ni spilte serierunder. For en drøy uke siden måtte Espen Olsen forlate hovedtrenerstolen, og det har siden da vært spekulert i hvem som skal ta over storheten på Briskeby.
Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson legger ikke skjul på at ansettelsen av Kjetil Rekdal som ny hovedtrener i HamKam kom litt overraskende på. Samtidig kommer han med en rekke lovord om den rutinerte fotballtreneren.
– Tenkte aldri på han som et alternativ, men dette er rett og slett en monstersignering av HamKam, utbryter Jonsson.
Med Rekdal i sjefsstolen tror Eurosport-eksperten at flere ting kommer til å bli forandret på Briskeby.
– Det er helt bombesikkert at han kommer til å endre på flere ting i klubben. Det er det ingen tvil om, sier han.
– Hva tror du Rekdal kan tilføre HamKam?
Han er en trener som elsker det taktiske, og er det noe HamKam trenger så er er det riktige taktiske vurderinger i de avgjørende fasene, forklarer Jonsson.
Sett denne?

Se den elleville dramatikken da HamKam raknet igjen

OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56