Marsjerte over et Kongsvinger i trøbbel: – Det her kan være vendepunktet til Lillestrøm

Malin Hamilton

Oppdatert 24/08/2020 klokken 23:14 GMT+2

Lillestrøm var målfarlige da Kanarifuglenes Thomas Lehne Olsen, Aleksander Melgalvis og Daniel Gustafsson sørget for 0-3 mot Kongsvinger.

Kongsvinger - Lillestrøm

Kongsvinger - Lillestrøm 0-3 (0-2)
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: LSK sørget for 0-3 mot KIL

– Det her kan være vendepunktet til Lillestrøm denne sesongen, sa Eurosports fotballekspert Amund Lutnæs.
De helgule så ut til å storkose seg på Gjemselund stadion. Med 0-3 etter 90 minutter spilt, mente Eurosports fotballeksperter at kampen kan være starten på en bedre trend for Lillestrøm, som foreløpig ikke har levd opp til stempelet som storfavoritter i årets sesong.
– Basert på andre omgang så er det veldig oppløftende det Lillestrøm viser. Det er ingen tvil om det, da feier de faktisk Kongsvinger av banen, sa Eurosports fotballekspert Petter Bø Tosterud og påpekte at laget nå får mye mer ut av angrepsspillerne på banen.
LSK-trener Geir Bakke var også meget fornøyd etter kampen.
– Vi flytter oss raskere og det er mer samtidghet i forflytningene. Vi er mer aggressive, vi går liksom massesugesjon i det og da ser vi ut som et fotballag og sånn skal det være hver dag, sa Geir Bakke til Eurosport etter kampen.
– I andre omgang der, så går det igjennom hele gruppa. Det er en intensitet i det. Alle har innlevelse og de har 100% tilstedeværelse der og da i gjerningsøyeblikket, og det er det er det vi må ha når vi skal ut å spille fotballkamp, fortsatte han.
For Kongsvinger derimot var kampen fortsettelsen på en tung start i årets OBOS-liga. De rødkledde ligger rett over streken på en 14 plass med ni poeng etter elleve spilte kamper, der både Strømmen og HamKam lurer like bak. Derfor blir neste kamp mot Ull/Kisa en skjebneskamp for Mika Lehkosuo.
– Vinner han ikke den kampen er han ferdig i Kongsvinger, sa Tosterud da han omtalte treneren.

Tre målscorere

Med to mål i første omgang var det et målrettet Lillestrømlag på besøk i Kongsvinger. Tross flere store KIL-sjanser var det gjestene som viste seg å være effektive foran mål.
Etter 22 minutter sendte Thomas Lehne Olsen gjestene i føringen etter å ha fått en retur servert fra Andreas Smedplass.
Deretter økte tidligere Kongsvinger-spiller Aleksander Melgalvis ledelsen fra bakre stolpe med en slags akrobatisk avslutning og halvvolley.
De helgule fortsatte med høyt press utover i kampens andre omgang og lot sjeldent KIL passere midtbanestreken, men etter 68 minutter spill fikk hjemmelaget kjenne litt på ballen. Samme minuttet derimot mistet KIL ballen, som lot bortelaget valse over med en nydelig kontring der Daniel Gustafsson til slutt vippet ballen over Smedplass.
Like før slutt var KIL nære redusering, men det ville ikke sitte for de rødkledde.
Dermed klatret Kanarifuglene opp til en syvendeplass med 16 poeng.
Torsdag tar Lillestrøm imot Strømmen på Åråsen stadion, mens Kongsvinger gjester Ullensaker/Kisa. Begge kampene kan du se fra klokken 18.00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

Kongsvinger (3-5-2): Andreas Smedplass - Ville Jalasto, Edvard Skagestad, Daniel Lysgård - Jonas Rønningen, Fredrik Pålerud, Martin Tangen Vinjor, Harald Holter, Simon Marklund - Marlinho, Adem Güven.
Lillestrøm (4-5-1): Mads Christiansen - Aleksander Melgalvis, Marius Amundsen, Philip Slørdahl, Simen Rafn - Kaan Kairinen, Ifeanyi Mathew, Fredrik Krogstad, Daniel Gustafsson, Magnus Knudsen - Thomas Lehne Olsen.