KFUM Oslo - Tromsø 1-1
KFUM Oslo har sett ut som en million etter at midtbaneelegant Stian Sortevik returnerte fra skade i forrige runde, da Oslo-laget fikk med seg alle tre poengene mot serietoer Ranheim. Mot serieleder Tromsø skulle det bli hakket verre for Sortevik og «Kåffa» – til tross for en tidlig ledelse på eget kunstgress.
Eliteserien
Glimt berget poeng på overtid mot erkerivalen
16/05/2022 PÅ 18:01
Allerede etter syv minutter utnyttet nemlig Alagie Sanyang en hårreisende forsvarstabbe i de bakre TIL-rekkene, og svensken kunne enkelt sende hjemmelaget i ledelsen.
– Dette er virkelig Sortevik-effekten! KFUM ser ut som et ordentlig kvalifiseringslag med Stian Sortevik på banen, utbrøt Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson idet KFUM gikk opp til 1-0 etter ni spilte minutter.
Gaute Helstrup sa nok noe meget klokt i garderoben, for det var et litt annet Tromsø-lag som entret kunstgresset i den andre omgangen. Ikke nok med en annen innstilling – Helstrup sendte også på VIF-utleide Sakarias Opsahl for Mikael Ingrebrigtsen i pausen.
Det skulle vise seg å være et sjakktrekk for den ferske TIL-treneren, for kun sju minutter etter entreen sørget Opsahl for balanse i regnskapet på Ekeberg. Oslo-gutten sørget for 1-1, noe som også ble sluttresultatet.
Til tross for en svak forestilling av Helstrups mannskap, var nordlendingene kun millimetere fra å stikke av med alle tre poengene seint i den andre omgangen. Eric Kitolano stormet inn mot sekstenmeteren fra sin venstreside, og overlistet nesten keeper Alexander Pedersen. Sisteskansen vartet derimot opp med en nydelig inngripen – og hindret en etterlengtet TIL-scoring på tampen.
– Det der er en matchvinnerredning av Alexander Pedersen. En mesterlig redning, sa Eurosport-kommentator Lars Martin Andresen.
Norgesmesterskapet
Maktdemonstrasjon da Viking tok seg videre til semifinale
19/03/2022 PÅ 17:16
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58