KFUM rystet serielederne – så dukket VIF-leiesoldaten opp for «Gutan»

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 08/09/2020 klokken 20:04 GMT+2

VIF-utleide Sakarias Opsahl har fått en fin start på eventyret i Nordens Paris. Borte mot «Kåffa» startet Oslo-gutten på benken, men trengte kun sju minutter på å sette sitt tredje for sesongen.

Tromsø

KFUM Oslo - Tromsø 1-1
KFUM Oslo har sett ut som en million etter at midtbaneelegant Stian Sortevik returnerte fra skade i forrige runde, da Oslo-laget fikk med seg alle tre poengene mot serietoer Ranheim. Mot serieleder Tromsø skulle det bli hakket verre for Sortevik og «Kåffa» – til tross for en tidlig ledelse på eget kunstgress.
Allerede etter syv minutter utnyttet nemlig Alagie Sanyang en hårreisende forsvarstabbe i de bakre TIL-rekkene, og svensken kunne enkelt sende hjemmelaget i ledelsen.
– Dette er virkelig Sortevik-effekten! KFUM ser ut som et ordentlig kvalifiseringslag med Stian Sortevik på banen, utbrøt Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson idet KFUM gikk opp til 1-0 etter ni spilte minutter.
Gaute Helstrup sa nok noe meget klokt i garderoben, for det var et litt annet Tromsø-lag som entret kunstgresset i den andre omgangen. Ikke nok med en annen innstilling – Helstrup sendte også på VIF-utleide Sakarias Opsahl for Mikael Ingrebrigtsen i pausen.
Det skulle vise seg å være et sjakktrekk for den ferske TIL-treneren, for kun sju minutter etter entreen sørget Opsahl for balanse i regnskapet på Ekeberg. Oslo-gutten sørget for 1-1, noe som også ble sluttresultatet.
Til tross for en svak forestilling av Helstrups mannskap, var nordlendingene kun millimetere fra å stikke av med alle tre poengene seint i den andre omgangen. Eric Kitolano stormet inn mot sekstenmeteren fra sin venstreside, og overlistet nesten keeper Alexander Pedersen. Sisteskansen vartet derimot opp med en nydelig inngripen – og hindret en etterlengtet TIL-scoring på tampen.
– Det der er en matchvinnerredning av Alexander Pedersen. En mesterlig redning, sa Eurosport-kommentator Lars Martin Andresen.