Jerv - Grorud 2-0
Seieren gjør først og fremst at Jerv langt på vei har sikret overlevelsen i OBOS-ligaen, men det gir også tabelljumbo Kongsvinger en ny livlinje.
Eliteserien
Søvnløs Fagermo etter smellen i Bodø: – For dårlig trenerarbeid
21/04/2022 KLOKKEN 13:07
Glåmdølene møter nemlig Grorud i neste serierunde. Hvis KIL går av med seieren der, vil de bare ha to poeng opp til osloklubben som per nå ligger på kvalikplassen.
Hvis Øygarden holder seg bak dem på tabellen og Grorud taper mot LSK, vil Kongsvinger rykke opp til kvalikplassen ved seier mot Ull/Kisa på hjemmebane.

– Må vinne mot KIL

Michael Baidoo ble matchvinner med to scoringer. Ved begge målene stjal han ballen fra Grorud og scoret selv.
– Det blir en krigerkamp med lange baller, tilfeldigheter og dødballer. Dessverre har de litt mer kvalitet enn oss i dag. De scorer på de langskuddene vi bommer på, og de tar vare på kontringsmulighetene. Vi kommer hit med et ungt og uerfarent lag. Vi klarer å skape et jevn kampbilde, så er det små marginer som bikker det den ene veien, sier Grorud-trener Eirik Kjønø til Eurosport etter kampen.
Han ser nå mot den kommende kampen mot Kongsvinger.
– Dette betyr at vi må ta poeng mot Kongsvinger. Å vinne mot Kongsvinger nå på mandag, er alt vi trenger å gjøre, sier Kjønø.
– Vi setter oss selv i en vanvittig vanskelig situasjon i de to siste kampene, men det er fortsatt opp til oss selv å holde oss eller ikke, sier Grorud-midtstopper Geirald Meyer.
Saken fortsetter under videoen.

Hyller Glimts stikk til Rosenborg: – Helt på sin plass

Snuser på kvalikspill

For Jervs del betyr ikke seieren bare at de er nærme fornyet OBOS-kontrakt. Nå kan de også melde seg på i kampen om sjetteplassen som gir kvalikspill til Eliteserien.
For øyeblikket er det Sandnes Ulf som innehar den. Jerv møter dem på bortebane på mandag, og har i tillegg én kamp til gode på rogalendingene. Om de vinner begge de kampene, vil de plutselig være tre poeng foran Ulf.
– Vi har hatt et bra grep på Ulf borte. Vi har ikke møtt dem på den nye stadion, men på den gamle har vi har et kjempegrep på dem. Vi må bare slikke sårene våre og håpe at de som måtte ut i dag ikke har noen større problemer enn at de er slitne, sier Jerv-trener Arne Sandstø til Eurosport.
Samtidig hyller han tomålsscorer Michael Baidoo.
– I dag leverer han det vi har håpet på ganske lenge. Han er der innimellom, det mangler bare litt målpoeng, men som spiller utpå her, er han i en klasse for seg selv. Han har en fantastisk fysikk, fart, oversikt og teknikk. Det er en spiller som er god og kommer til å bli enda bedre i fremtiden.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under.

Se høydepunktene: Michael Baidoo herjet da Jerv slo Grorud 2-0

Baidoo-mål

I et fryktelig uvær på Levermyr var det hjemmelaget Jerv som tok ledelsen etter kvarteret spilt mot spillets gang.
Michael Baidoo stjal ballen fra en Grorud-spiller på midtbanen, tok med seg ballen inn i sekstenmeteren til bortelaget og fikk skvist ballen mellom beina på keeper Mats Viken med et lavt skudd.
Grorud hadde riktignok ikke hatt noen store sjanser, men dominerte banespillet.
Etter scoringen fortsatte osloklubben å presse på. Til tider ble det også ampert mellom lagenes spillere.
Saken fortsetter under videoen.

Rasende etter at lagkompisen fikk gult for filming: – Helt hårreisende

Ampert

Først mente Grorud-spillerne at de burde hatt et straffespark når et frispark traff en arm i muren.
Deretter var Pibe svært frustrert etter at han fikk gult kort etter en sen takling på Fabian Ness.
Tross Grorud-press, var det imidlertid Jerv som var nærmest scoring nummer to i første omgang.
Espen Knudsen raget høyest på et hjørnespark, men stopperens stuss gikk i tverrliggeren.

Baidoo-dobbel

I andreomgang tikket klokken raskt for Grorud. Først i det 70. minutt kom de seg til en skikkelig målsjanse i annenomgang.
Kevin Mankowitz dundret til fra sekstenmeteren. Jerv-keeper Øystein Øvretveit måtte gi retur, men fikk frispark når Oscar Aga kastet seg inn i duellen om returen.
Grorud stoppet ikke å kjempe, men fikk nådestøtet fem minutter før slutt da Baidoo igjen stjal ballen fra en motspiller og hamret inn sin andre scoring for kvelden.
Dermed vant Jerv 2-0.
Eliteserien
Jervs supertalent forlenget KBKs skrekkrekke
18/04/2022 KLOKKEN 18:36
Kvalifisering Eliteserien
Ordknapp om skadesituasjonen timer før skjebnekampen
14/12/2021 KLOKKEN 18:57