LILLESTRØM (Eurosport):
Lillestrøm - Ranheim 3-1 (0-1)
Resultatet gjør at LSK klatrer opp til 5. plass på tabellen og nå er kun fire poeng fra direkte opprykk, der nettopp Ranheim ligger.
Eliteserien
Helland gir ingen garantier: Ordknapp om egen skadesituasjon
21/04/2022 PÅ 11:26
Men det kunne sett så mye verre ut. Fram til 85 minutter spilt lå Lillestrøm under i kampen. På det tidspunktet var de hele ti poeng bak direkte opprykk og utenfor kvalifiseringsplassene.
– Den smakte godt den seieren her. Det er dette her det handler om: å vippe disse jevne kampene i vår favør, smilte Lillestrøm-trener Geir Bakke etter kampen.
– Vi var et helt annet lag den siste halvtimen. Vi fikk satt trykk på dem. Det var jævlig deilig at det endte sånn, sa Lehne Olsen.

Kunne blitt hektet helt av

Historien kunne dermed vært en helt annet. Helt til innbytter-heltene dukket opp fra benken og Thomas Lehne Olsen skrudde på sjarmen. For det var ikke bare innbytterne som var med på redningsaksjonen av tre poeng. Lehne Olsen var også sterkt delaktig med sine involveringer i samtlige mål, noe Joacim Jonsson hyllet han for i studio:
– Se på han! Han har fått så mye kritikk i år. Ingen der ute er mer fornøyd enn han nå. Det er virkelig fortjent, dette unner jeg han, ropte han.

Ranheim-treneren raste

For Ranheims del kunne de med seier kuttet Tromsøs forsprang til kun to poeng, etter at guttene fra nord spilte 1-1 mot KFUM. I stedet ligger de nå fem poeng bak, etter kampen som hadde voldsomme innvirkninger på toppkampen i OBOS-ligaen.
Det fikk Ranheim-trener Svein Maalen til å tordne:
– Vi er dritfeige utpå der etter pause. Det er knapt tre pasninger på rad og tør ikke vise oss. Da blir det en krig i stedet. Vi henger ikke sammen, og det er dessverre gjentagende feil, så det er fryktelig skuffende at vi ikke lærer.
Se seansen her:

Tordentale fra treneren etter kampen: – Vi er dritfeige

Stille Sigurdardson

Kampen var for øvrig comebacket til Bjørn Bergmann Sigurdarson på Åråsen. Han fikk kun en time før han ble byttet ut, og LSK-trener Geir Bakke advarte allerede før kampen om at man ikke skal drømme om en umiddelbar påvirkning fra islendingen.
– Jeg tror vi skal være forsiktige med å forvente for mye i starten her. Han har ikke spilt i januar, sa han i intervjuet med Eurosport.

Dønnem-perle og LSK-comeback

Førsteomgangen startet med et lite LSK-overtak, men Ranheim vokste seg stadig inn i kampen. Hjemmelaget skapte så og si ingenting mot gjestene fra Trøndelag.
For bortelagets del skulle én sjanse vise seg å være nok. Sivert Solli satte avgårde på et voldsomt dribleraid langs høyresiden, før han til slutt fikk lagt ballen 45 grader ut i feltet. Der ventet Eirik Valla Dønnem. Han tok seg et sekund, siktet inn og curlet ballen opp i hjørnet bak en sjanseløs Christiansen i LSK-buret.
Andreomgangen var preget av et LSK som var mer med i kampen. Men Ranheims forsvarsspill var av typen oppofrende. En rekke avslutninger ble enten blokkert eller kriget unna av gjestene. Men ketchup-effekten kom til slutt. Først da Moses kom fra benken og utlignet etter at Lehne Olsen headet ned til spissen.
Deretter da Fredrik Krogstad ble spilt gjennom av - ja, nettopp Lehne Olsen - før LSKs nummer 10 fikk krone det hele med sin 3-1-scoring dypt inne på overtiden.
Eliteserien
Høydramatisk da LSK klatret til toppen av tabellen: – Det smaker litt ekstra
18/04/2022 PÅ 18:10
Eliteserien
LSK-duoens «umulige» oppgave: – Sammen kan vi matche det
02/04/2022 PÅ 05:38