Ali Ahamada er noe utenom det vanlige i norsk fotball. Keeperen har gått fra å måle krefter mot blant andre Zlatan Ibrahimovic i Ligue 1 til å vokte buret til Kongsvinger i OBOS-ligaen.
Brann har åpenbart fått med seg hvem keeperen er og fikk flydd inn Ahamada til Gran Canaria.
OBOS-ligaen
Ville først ikke ta i klubben – brøt tapsrekken på første forsøk
16/10/2021 PÅ 15:09
Overfor Eurosport.no vil ikke daglig leder i Kongsvinger, Espen Nystuen, kalle det for et prøvespill, men KIL lot keeperen dra etter Branns ønske.
– Begge parter ønsket å bli kjent med hverandre. Jeg vet ikke hva Branns bakgrunn var. Du får spørre dem om det, sier Nystuen.
– Hadde dere gjort det hvis det ikke var snakk om en mulig overgang?
– Ja, det kunne vi gjort. Det var ikke avtalen, sier KILs daglige leder.
Nystuen er ordknapp rundt hvordan dialogen har vært.
– Dialogen mellom Brann og meg vil jeg at skal være intern, sier han.
BT-kommentator Anders Pamer var en av flere som lot seg imponerende av Ahamada i treningskampen mot Horsens. Han skriver i sin kommentar at det meget vel kan hende at Ahamada blir Branns neste signering.

Bekrefter Ahamada-interesse

Overfor BA, som omtalte saken først, sa Brann-ledelsen at keeperen er der for å hjelpe til på feltet fordi Eirik Holmen Johansen og Markus Pettersen ikke kunne delta 100 prosent.
Nystuen, som for tiden er på KILs treningsleir på Marbella med Ahamada, forteller at de har merket at det er interesse rundt 28-åringen uten å si hvor den kommer fra.
– Det har vært mye interesse rundt han generelt, men det har ikke vært noe konkret fra noen. Det er en veldig god keeper, sier han.
– Er han god nok til å være for eksempel førstekeeper i Brann?
– Han er altfor god for Eliteserien, svarer Nystuen, og viser blant annet til 28-åringens CV med over 130 kamper i Ligue 1.
– For meg er det ikke noe å lure på om han har nivået inne.

Klarte ikke å forlenge kontrakten

Ifølge Nystuen har ikke Ahamada sagt mye om hvordan han opplevde besøket hos Brann, men fremtiden er det keeperen selv som avgjør.
– Det er mye opp til Ali selv. Han må ville det. Han vil helst til en større liga enn Eliteserien. Mange vil ha Ali. Spørsmålet er om han vil det nå eller til sommeren, forklarer Nystuen.
KILs daglige leder sier det er umulig å vite om Ahamada blir i Kongsvinger og OBOS-ligaen frem til kontrakten går ut i sommer. Å forlenge med Ahamada er ikke et alternativ.
– Det ser vanskelig ut. Vi har prøvd. Vi hentet Sahlgren da vi skjønte at det ikke gikk, sier han.
Kongsvinger har derfor et skikkelig luksusproblem på keeperplass. I tillegg til Ahamada og Saku-Pekka Sahlgren har rødtrøyene Andreas Smedplass. 19-åringen er talentfull og var blant annet innom G18-landslaget i fjor.
– Det er en fryktelig sterk keepersituasjon. Altfor sterk egentlig. Enten har vi det frem til sommeren ellers skjer det noe nå, sier han.
OBOS-ligaen
Får drømmetreff: – God kandidat til årets mål
16/10/2021 PÅ 13:39
OBOS-ligaen
Hevder Ingebrigtsen er nær ny fotballjobb i Bergen
23/09/2021 PÅ 12:50