Lillestrøm - Tromsø 3-0
– Vi har god uttelling i dag. Tromsø har ballen mye, og vi lager det liksom til en slitekamp. Det føles litt unødvendig, for når vi har sting i laget og tempo, skaper vi noe nesten hver gang. Men jeg er fornøyd med resultatet, selvfølgelig, sier LSK-trener Geir Bakke til Eurosport.
OBOS-ligaen
Smakfullt stikk fra erkerivalen etter blytung kvalik-smell: – God humor
7 TIMER SIDEN
Han kan også takke målvakt Christiansen som hindret TIL-scoring ved flere anledninger.
– Vi rører litt bak der, og han er sisteskansen som redder oss. Han var veldig god i dag.
Det var toppkamp på Åråsen, og Tromsø kunne ta et langt steg mot direkte opprykk med seier. Men gjestene fra nord stilte uten flere av sine beste spillere, med for eksempel Ruben Yttergård Jenssen, Kent-Are Antonsen og Runar Espejord ute av ulike årsaker.
For Lillestrøm har midtbanemann Fredrik Krogstad blitt kritistert for å ha scoret for få mål, og faktisk hadde han ikke scoret i seriespill på hjemmebane før den meget viktige scoringen hans mot en annen opprykksrival i Ranheim, da han avgjorde på overtid i september.
Han tok virkelig ansvar med to mål før pause. Nå er han plutselig oppe i syv mål så langt denne sesongen, men var langt fra fornøyd til tross for tomålsledelse til pause.
– Vi får en god start, men etter det er vi dårlige. Altfor passivt, og vi lar dem styre for mye. Jeg er ikke fornøyd med førsteomgang. Jeg vet ikke om det er fordi vi får to mål, men vi må frem og presse høyere og ta tak i ballen. Nå forsvarer vi 2-0, men det skal ikke være oss. Vi skal ha tre og fire her, så vi må få snakket litt i pausen, for det her holder ikke, sa en kritisk Krogstad til Eurosport.
Om det var Krogstads prat i pausen som gjorde susen, vites ikke, men allerede etter noen få minutter satt nummer tre i kassa. Den islandske nykommeren Trygvi Hrafn Haraldsson ble spilt fint fri etter en stygg miss av Lars-Gunnar Johnsen, løp over hele banehalvdelen og satte trolig spikeren i TIL-kista allerede i det 48. minutt.
– Tromsø er for tynne i dag, når de har flere spillere som ikke har spilt seg inn på et HamKam-lag engang. Vi sa det før kampen også, kommenterte Eurosport-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte: OBOS-ligaen.
Tromsø skapte noen sjanser utover i omgangen, men unge Mads Hedenstad Christiansen sto godt imot i LSK-buret.
– Jeg synes egentlig ikke 3-0 er et riktig resultat. Vi har mye sjanser, og de scoret på alt de har og litt mer, egentlig. Så det var et litt rart resultat, men slik er det, sier Lars Sætra, som ikke var enig i straffen som ble dømt mot ham før 2-0-scoringen til Krogstad.
– Jeg mener det er helt feil. Jeg er i en duell, og det er to centimeter fra hodet og hånda mi. Så får vi 3-0 rett i fleisen etter pause på et balltap. Det er veldig dumt, sier Sætra.
Etter kampen var tomålscorer Krogstad langt mer fornøyd.
– Ut fra kampen vil jeg si vi er effektive. Det er ikke en 3-0-kamp, men vi har slitt litt med effektiviteten i år, så det er på tide at vi begynner å bli det. Vi vinner fortjent, for vi skaper en del farligheter og får en tidlig ledelse.
Dermed er Lillestrøm fire poeng bak serielederen, med en kamp mindre spilt. Vinner de den, er kampen om å vinne OBOS-ligaen for alvor vidåpen.
– Vi må ha en ambisjon om å rykke opp. Vi er i en fin posisjon. Nå har vi slått Tromsø, og det er vel fire poeng opp og vi har en kamp mindre spilt. I neste kamp har vi Sogndal, så det er masse muligheter, men det er viktig for oss at vi fortsetter, sier Krogstad, og sier dette om opprykk:
– Spør du meg så er det ikke noe tvil, men det er masse kamper igjen. Vi må fortsette å være ydmyke og tro på det vi driver med. Og så var det deilig at vi klarte å slå tilbake etter skrellen mot Raufoss sist.
I neste kamp for LSK venter Sogndal, til en annen viktig duell i kampen om Eliteserie-spill neste sesong.
– Vi må nok ha en bedre prestasjon mot Sogndal enn vi hadde i dag, men vi ser frem til den kampen også, mener Bakke.
OBOS-ligaen
Nesselquist forlater Strømmen etter nedrykket: – Blandede følelser
29/11/2021 PÅ 23:07
OBOS-ligaen
Offensiv Berntsen: – Selvfølgelig skal vi gå for opprykk
28/11/2021 PÅ 10:25