Se OBOS-ligaen på Dplay. Sikre deg tilgang her!
Kongsvinger - KFUM Oslo 1-2
Espen Nystuens første kamp med hovedtreneransvaret etter at de «fant nye arbeidsoppgaver» til Mika Lehkouso, endte med nok et tap.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58
– Vi driver med litt annerledes ting, slik vi pleier. Vi tenker litt utenfor boksen, så også i dette tilfellet, sa Nystuen til Eurosport før kampen.
– Så det å sette inn deg som hovedtrener er utenfor boksen?
– Nei, det er kanskje ikke det, men det vi har gjort med å ikke sparke Mika, men å omdisponere rollen hans, er kanskje litt utenfor boksen.
For «etter svake sportslige resultater så langt i 2020-sesongen, har KIL Toppfotball konkludert med at endringer i trenerteamet er nødvendig», meddelte klubben i en pressemelding tidligere denne uken.
Valget var av det spesielle slaget, for i stedet for å gi Mika Lehkouso sparken, gikk han av som hovedtrener ut sesongen 2020 og over i en rolle med ansvarsområder innen analyse og scouting, mens daglig leder Espen Nystuen midlertidig tok over som hovedtrener.
Søndag møtte de KFUM i en ekstremt viktig kamp for begge lag, men kanskje spesielt for KIL som måtte se lagene rundt seg plukke poeng i hovedrunden lørdag.
Nystuen tok plass på benken, endret formasjon og satte tre nye spillere inn i elleveren sammenlignet med tapet i Sogndal sist runde. På tribunen satt Lehkouso og fulgte nøye med.
Derfra fikk han se Martin Hoel Andersen gi hjemmelaget ledelsen, før Håkon Stavrum fikk utligne for KFUM, som også virkelig trengte poeng for selv å unngå å bli tilgriset av den verste gjørmen i bunnen.
Like etter målet så man også at Lehkouso tok steget ned og kommuniserte med trenerbenken. Det til tross for at Nystuen før kampen ikke la skjul på at finnen er skuffet.
– Han er ikke fornøyd. Men han har begynt å jobbe inn mot neste år i stedet, så slik sett er han fornøyd.
For i utgangspunktet sier KIL-lederen at Lehkouso skal tilbake som hovedtrener neste sesong, men at de mente at laget trengte en ny stemme nå.
– Forstår du at mange stusser over dette?
– Ja, det forstår jeg veldig godt. Vi har etter hvert hatt et høyt forbruk av trenere, og forsøker å få til en form for kontinuitet her. Vi mener vi har funnet en veldig god trener i Mika, men så er det et eller annet med samspillet mellom trenere, spillere og støtteapparat, som har gjort at vi har havnet der vi er nå. Så vi må forsøke å komme oss kjapt ut av den sitasjonen vi har havnet i, og derfor har vi valgt den løsningen vi har gjort.
Nystuen var fornøyd med den første omgangen, men fikk en marerittstart på den andre. Harald Holter var klønete da han felte Christopher Lindquist. Robin Rasch skjøt og nysigneringen Riffi Mandanda var på ballen, men marginalt uten å greie å avverge scoring.
Rasch har ikke fått fininnstilt frisparkfoten slik man vet han kan så langt i sesongen, men ikke lenge etter straffescoringen dundret han et frispark i kryss-stanga da han overrumplet Mandanda, men den spratt ut igjen.
Med seieren klatrer Oslo-laget opp på 23 poeng, og har dermed skaffet seg en fin luke ned til lagene under seg.
KFUM har nå to seirer på en rad etter en tyngre periode, og trener Jørgen Isnes mener de er på rett vei.
– Ja, selvfølgelig, men det er bare to kamper. Vi må ta med oss det vi har vært bra på nå. Den defensive strukturen er bra og vi er komptakte. Det gjør at vi får rom høyere i banen. Det ser ut som det kler oss, sier han til Eurosport med et smil.
For Kongsvingers del er situasjonen forverret etter runden, der de nå ligger helt sist med fire poeng opp trioen foran seg.

Opphetet diskusjon etter trenerbyttet: ­- For et rør. Spar meg

OBOS-ligaen
«Toppklubben» fra Ekeberg: – Norsk fotball trenger disse solskinnshistoriene
14/09/2021 PÅ 12:18
OBOS-ligaen
Matchvinneren tok selvkritikk: – Synes synd på resten av laget
23/05/2021 PÅ 17:58