Populære sporter
All sport
Vis alt

Har vunnet Eliteserien fire ganger – nå legger han opp som 28-åring

Carl Henning Biørnstad

Oppdatert 17/01/2021 klokken 11:15 GMT+1

Ranheim-spiller Magnus Stamnestrø (28) har bestemt seg for å legge skoene på hylla.

Magnus Stamnestrø avslutter på daværende Start-keeper Håkon Opdal under kampen mellom RBK og Start på Lerkendal i 2016.

Foto: NTB

Det er Ranheim som melder på sine egne hjemmesider at Magnus Stamnestrø har bestemt seg for å avslutte karrieren.
Mannen fra Kyrksæterøra kan se tilbake på en svært innholdsrik karriere, med seriemesterskap i både Molde og Rosenborg. Samtidig har 28-åringen slitt med skader gjennom store deler av sitt profesjonelle virke som fotballspiller. I 2016 pådro Stamnestrø seg en komplisert kneskade som satt han ut av spill i svært lang tid.
Det siste tiåret har den offensive midtbanespilleren spilt i en rekke norske klubber. Det første store steget tok han i 2010, da han gikk fra KIL/Hemne til Molde. I Rosenes by vant han seriegull i 2011 og 2012, før han ble lånt ut til Kristiansund og Sogndal.
Fem år etter den første store overgangen, ble Magnus Stamnestrø bekreftet klar for Rosenborg. For de svarte og hvite trønderne kunne Stamnestrø juble for seriegull, både i 2015 og 2016, før han i 2016 pådro seg en komplisert kneskade som satt han ut av spill i svært lang tid.
– Tross skaden, så har jeg fått opplevd mye, trivdes og hatt det fint i samtlige klubber jeg har vært i, understreker Stamnestrø til ranheimfotball.no.
For det var nettopp i Ranheim at den tidligere U20-landslagsspilleren skulle få avslutte karrieren. Med et lite utlån til færøyske Klaksvik høsten 2019 – som forøvrig endte med seriegull der også – noterte Stamnestrø seg kun for fem kamper på to år i Ranheim.
– Tiden i Ranheim har vært strålende, men dne har vært preget av skader, som resten av karrieren. Miljøet i Ranheim er fantastisk. Kommer til å savne spillergruppa og samholdet, fellesskapet rundt det å vær fotballspiller, forteller Stamnestrø videre.
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame