– Han var veldig god i den kampen. «Moa» er en fotballspiller etter mitt hjerte. Han er teknisk god, og gjør gode valg. Nå har han vært her ei uke, og så blir det vil til at vi ser ham i løpet av høsten igjen. Grorud spiller kamp i helga, men de var så greie og lot ham få trene med oss denne uka. Så da har han blitt litt mer kjent med oss, og vi litt mer med ham, uttalte Solskjær til Romsdals Budstikke den gangen.
Det skjedde i 2016, men selv om han overbeviste mot den nåværende Manchester United-managerens egne disipler, ble det ingen kontrakt på den daværende 23-åringen.
OBOS-ligaen
Legger opp og blir sportsjournalist: – Det frister mye mer for meg
I GÅR PÅ 12:33
– Vi har veldig mange midtbanespillere selv nå. Men hvem vet? Det kan jo gå noen ut herfra, og da åpner det seg en mulighet, sa Solskjær om den saken.
Slik ble det ikke, men i 2017 fattet også Dag-Eilev Fagermo interesse for midtbanemannen, som da var på et treningsopphold i Odd.
Heller ikke det endte med kontrakt for Mahnin, som har spilt sin seniorfotball i Skeid, Bærum, Grorud og nå sist Skeid igjen. Der spilte han 30 kamper for Tom Nordlie forrige sesong. Nå har KFUM-trener Jørgen Isnes valgt å hente ham til nest øverste nivå igjen.
– Det er viktig for oss å ha en slagkraftig stall og god bredde. Ser vi på stallen nå, har vi mistet Lars Olsen Larsen, Kristian Brix har glidd ut, Tore Sørås er skadet hele året og Olav Øby forsvant midtveis i fjor. Samtidig vet vi skadesituasjonen til Daniel (Fredheim Holm), selv om han har vært veldig fin gjennom vinteren så spiller han ikke i fem år til, og hvis Robin Rasch fortsetter der han har vært, fortjener han snart å spille på øverste nivå, sier Isnes til Eurosport.no.
– Uten Robin og Daniel har vi ingen til å diktere spillet som vi ønsker, og «Moa» er en slik spiller. Derfor er dette en overgang både på kort og lang sikt. Det er en spiller vi har hatt i øyekroken de to siste årene, og nå kom muligheten, etter at vi har solgt unna litt og Skeid rykket ned. I tillegg havner han innenfor den såkalte Oslo-gryta som vi har hentet mye fra, og jeg tror dette er en god match, tilføyer han.
Han mener Mahnin ikke hadde sin beste sesong i fjor, men det kan også ha noe med at laget han spilte på trøblet, mener «Kåffa»-treneren. Nå har 27-åringen skrevet under på en avtale ut 2022.
– Han har en spillestil som passer inn, men jeg synes ikke sesongen hans i fjor var den beste. Så vi må prøve å få litt fart på ham igjen, men han er mer enn god nok til å spille på OBOS-nivå ferdighetsmessig. Jeg tror han er en type spiller som vil ta det relasjonelle i midtbanespillet vårt, og vi har en litt annen måte å spille på enn Skeid spilte i fjor under Tom Nordlie. Jeg tror også det er noe av motivasjonen for å spille for oss, sier Isnes.

Ikke lov å snakke om annet enn gull: – Med Europa-ambisjoner må vi våge det

OBOS-ligaen
Utnytter keeperens bærtur – punkterer kampen med sitt andre mål
19/09/2021 PÅ 15:07
OBOS-ligaen
Åsane ble ydmyket av Aalesund - se høydepunkter
18/09/2021 PÅ 19:23