Har ikke tapt på tre måneder: – Sender et tydelig signal

Oppdatert 18/09/2021 klokken 17:39 GMT+2

Sogndal borte 18. juni. Det var sist gang laget til Lars Arne Nilsen tapte en fotballkamp.

Lars Arne Nilsen

Åsane - Aalesund 1-6
Siden har de satt sammen en råsterk rekke med resultater, med hele 14 kamper uten nederlag i serie og cup. Pluss på 2-0-seieren over Molde i en treningskamp for et par uker siden, er du oppe i 15.
Ti av dem er endt med seier og fire er endt uavgjort.
I tillegg har laget virkelig funnet målformen i de siste kampene. Det ble fire scoringer hjemme mot Raufos, tre borte mot Bryne, seks – inkludert et hat trick av pause-innbytter Niklas Castro etter hvilen – hjemme mot Grorud sist.
– Vi har en plan for hvordan vi skal stoppe Åsane-fotballen, sa «LAN» til Discovery før kampen.
Det så ikke slik ut umiddelbart. I bortekampen mot Åsane, som sliter med formen for tiden, fikk Lars Arne Nilsens menn en skrekkelig åpning, da Håkon Lorentzen ga de oransje ledelsen allerede etter to minutter.
Men slå slo AaFK brutalt tilbake, og det var fullt fortjent at de gikk til pause med 4-1-ledelse, etter scoringer av Davíð Kristján Ólafsson, Kristoffer Ødemarksbakken og to av Sigurd Haugen.
– Det er game, set and match. De sender et tydelig signal til Jerv og laget fra plankebyen (FFK) om at de skal være med. De er for all del ikke klare for Eliteserien ennå, men de har spilt seg i gang. De var den store, store favoritten før sesongen og det er de naturligvis fortsatt, utbrøt Discovery-ekspert Joacim Jonsson i Fotball Direkte: OBOS-ligaen.
(Artikkelen fortsetter under):

Slakter eget lags prestasjon: – Vi må kaste denne matchen på Toten!

Etter pause slapp de litt opp på gassen, men med et snaut kvarter igjen utnyttet den en håpløs tversoverpasning fra hjemmelaget. Den effektive overgangen endte hos Torbjørn Kallevåg som satte inn 5-1-målet.
På slutten av kampen var også Isak Dybvik Määttä på rett plass på bakre stolpe da Simen Rafn slo inn, og satte inn 6-1.
– Dette begynner å bli flaut. Fullstendig utklassing, sa Jonsson.
Aalesund har nå scoret 19 mål på de fire siste kampene.
– Det er lett når du er i form og på et godt lag. Jeg føler meg i bra scoringsform. Det er veldig forløsende for oss om dagen, sier Sigurd Haugen til Discovery.
I motsatt ende av formkurven finner man Åsane. På de tre siste kampene mot topplagene HamKam, Jerv og Aalesund har de sluppet inn hele 13 mål.
I de andre kampene holdt Strømmen serieleder HamKam til 0-0 på hjemmebane, mens Jerv slo Bjarne Berntsens Sandnes Ulf 1-0 i Grimstad. Dermed klatrer Aalesund to poeng nærmere tabelltoppen. Fredrikstad tar imot Ull/Kisa søndag.

OBOS-showet forsetter: To kjempescoringer samtidig