Hans nåværende avtale går ut 1. august, og ettersom det er uavklart når serien eventuelt kan starte, kan 23-åringen ha spilt sin siste kamp for LSK.
Midtbanemannen fra Nigeria har aldri lagt skjul på at han ønsker seg ut av Norge, og forrige sesong var han også lånt ut til Tyrkia. Planen til klubben, slik det også var budsjettert med, var å selge ham i løpet av sommervinduet. Da hadde de allerede forsøkt å selge ham i ett år.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 PÅ 09:38
Etter hvert som dagene gikk og deadline nærmet seg, åpnet også Mathew selv for klubber som Molde og Rosenborg, som tidligere hadde vist interesse.
RBK var ivrigst, og klubbene var enige om en overgangssum på om lag fem millioner, men spilleren selv valgte å si nei.
I stedet var han mot alle spådommer tilbake på laget da LSK møtte Brann. Så rykket klubben ned. Så inntraff situasjonen med koronaviruset, som setter alt på vent.
Derfor er det en usikker Mathew som nå trener i LSK-hallen, og som snakker med Romerikes Blad - som meldte nyheten først.
– Det er en kjedelig periode uten kamper for oss alle. For meg som ikke har kontrakt etter sommeren, er det vanskelig. Ingen klubber får sett meg, og akkurat nå vet jeg ikke så mye om hva som skjer etter 1. august, sier Mathew til avisen, og legger til:
– Jeg har ikke kontrakt med noen annen klubb, og slik situasjonen er nå er det også en mulighet for at jeg ønsker å forlenge avtalen med LSK. Det er i hvert fall noe jeg vil vurdere så lenge vi ikke får spilt kamper.
Til Eurosport sier sportssjef Simon Mesfin at de tar Mathews uttalelser til etterretning.
– Vi skal ta en prat med ham og agenten hans og høre hva de har å si. Vi vet at kontrakten går ut 31.7, og jobber i utgangspunktet med langsiktige erstattere.

Mener Salvesen-bud har smertegrense: – Da har de faktisk ikke noe valg

OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 PÅ 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 PÅ 05:53