Førstekeeper Saku-Pekka Sahlgren ble skadet og unge Andreas Smedplass har voktet buret. Siden det har Kongsvinger vært på jakt etter en keeper til, og mandag kunne Glåmdalen – via franske medier – melde at franske Riffi Mandanda kan være på vei til de dype skoger.
– Jeg tror ikke det er så lurt av meg å snakke om enkeltindivider. Men vi har ikke signert noen, er alt KIL-høvding Espen Nystuen ønsker å kommentere spesifikt om Mandanda overfor Eurosport.
OBOS-ligaen
Ny FFK-opptur: – Ingenting som kommer til å stoppe oss nå
20/05/2021 PÅ 17:54
Etter det Eurosport har grunn til å tro stemmer det at målvaktens navn står på blokka til sportssjefen, og at han er aktuell for Gjemselund-klubben.
På generelt grunnlag om keepersituasjonen, sier Nystuen følgende:
– Vi har hatt en prosess der vi har søkt etter en konkurrent til Smedplass, som er et av Norges største keepertalenter. Han har fått masse verdifull erfaring hos oss nå. I den prosessen har vi fått ganske bred oversikt både over de som er tilgjengelige og de som ikke er tilgjengelige for oss. Vi er nærmere en løsning nå enn vi har vært.
Mange husker kanskje suksesshistorien om Ali Ahamada, som nå spiller for Brann. Riffi Mandanda har ikke den samme brede bakgrunnen fra fransk toppserie, men har mange kamper i Ligue 2, erfaring fra yngre landslag og noen pene klubbnavn som Caen, Ajaccio og Boulogne bak navnet sitt. Han ble også hentet til Rennes i vinter, men etter at koronaviruset slo inn er han kontraktsløs.
27-åringen er lillebroren til Steve Mandanda som spiller for Olympique Marseille og det franske landslaget.
Etter 13 spilte kamper har Kongsvinger plassert seg på 12. plass på tabellen, bare to poeng over direkte nedrykksplass.
Det har ført til flere endringer i stallen.
Marlinho er solgt til Tyrkia, Matias Aadnøy er lånt ut til Eidsvold Turn og Gang Dongwan returnerer til Sør-Korea etter at arbeidstillatelsen ikke ble fornyet.
Samtidig var det full signeringsbonanza med hele fire spillere inn på bare to dager i forrige uke.
– Det går varmt nå, sier Nystuen med et smil.
Martin Hoel Andersen kom fra Øygarden, Per-Magnus Steiring fra Sogndal, Mahmoud «Mac» Laham fra Strømmen og Herman Solberg Nilsen fra Sandefjord. Alle kom inn portene forrige uke .
– Det tas grep inn mot høstsesongen?
– Ja, det gjør det. Der liker jeg å sitere Einstein: Det vil være galskap å gjøre det samme om igjen og igjen og forvente et annet resultat, sier Nystuen og gliser bredt.
De må plukke poeng for å klatre på tabellen. Tirsdag kveld har de en vanskelig oppgave i Sandnes Ulf på bortebane.
– Vi håper på en god høst. Vi har skiftet litt i stallen og håper det tilfører oss litt ny energi. Den jobben begynner i dag.
OBOS-ligaen
Snudde kampen etter fantastisk scoring: – Det oser vilje av det der
15/05/2021 PÅ 19:58
OBOS-ligaen
Slik skal Start rykke opp: Setter sin lit til kvalikhelten
15/05/2021 PÅ 08:19