HamKam - Tromsø 0-2 (0-1)
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under.
OBOS-ligaen
Eriksen-magi da HamKam tok ytterligere steg mot Eliteserien: – For en mann!
16/10/2021 PÅ 14:58

Se høydepunktene: Tromsø sikret førsteplassen med mot HamKam

– Det er topp og bunn som møtes her og jeg syntes ikke det er så mye som skiller lagene. Det som skiller oss er at vi slipper inn litt enkelte mål i midten der og vi setter ikke sjansene vi får, så det er små marginer at det er Tromsø som vinner 2-0, sa Marcus Pedersen til Eurosport.
Også HamKam-trener Kjetil Rekdal avviser at det er store forskjeller mellom lagene som ligger i hver sin ende av tabellen.
– (Det er forskjeller) i resultatet, ja. Men ikke nødvendigvis i det du ser utpå banen, svarte han til Eurosport etter kampslutt.
For det var duket for et oppgjør mellom topp og bunn av tabellen på Briskeby, der Nordens Paris skulle kjempe om førsteplassen foran Ranheim, mens «Kamma» skulle grave seg opp fra bunn av.
Rekdals HamKam hadde årets første seier friskt i minnet, med en Marcus Pedersen i storform. Men i torsdagens kamp ble det stang ut for 30-åringen som ikke lot seg imponere av gjestene.
– Jeg syntes Tromsø er et kjedelig lag, sa Pedersen ved spørsmål om han syntes kveldens sjansefattige kamp var kjedelig.
Tabelltoppen kom på sin side fra tre strake kamper uten seier. Likevel var det sistnevnte som viste seg sterkest og en tidligere HamKam-trener i Gaute Helstrup som kunne juble for 0-2.
– Du ser at Tromsø er litt mer roligere enn oss og gjør litt mindre feil på enkelte ting som vi gjør, og så får de ledelsen når vi står og sover før pause og da vet vi at det blir tøft å komme tilbake. Når du får to-tre store sjanser så må du score, eller så blir det tøft mot dem. Det er et bra lag, sa Rekdal til Eurosport etter kampslutt.

Stillingskrig og mål

Det ble en stillingskrig der de store sjansene uteble i første omgang.
Men like før hvilen viste Fitim Azemi at han har funnet målformen. Eric Kitolano vippet ballen lett gjennom forsvaret til HamKam, der Azemi kom på løp og satt ballen bak Lars Jendal.
– Det er to av de nye spillerne før sesongen i Tromsø, som er så viktige i det offensive spillet, sa Eurosports fotballekspert Amund Lutnæs fra studio.
– Det er et godt timet og et godt angrepsspill, vi må skryte av det også. Det er det ikke enkelt å forsvare seg mot, sa Eurosports fotballekspert Joacim Jonsson.
HamKam styrte store deler av spillet i kampens andre omgang og hadde flere store sjanser, men det ville seg ikke for hjemmelaget.
I det 82 minutt ble det i stedet nok en gang Tromsø som fikk uttelling etter at Sakarias Opsahl vartet opp med et lekkert skudd fra 20 meter og økte ledelsen.
Dermed ligger grønnbuksene fortsatt på jumboplassen av tabellen med syv poeng. Tromsø på sin side sikret tre meget viktige poeng og ligger ett poeng foran Ranheim på andreplassen. Søndag møter HamKam Stjørdals-Blink, mens Tromsø møter Ullensaker/Kisa. Begge kampene kan du se klokken 15.00 på Eurosport Player og Dplay. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

HamKam (3-4-3): Lars Jendal - Kristian Strande, Steinar Strømnes, Lars Gunnar Johnsen - Steffen Skogvang Pedersen, Ruben Alegre, Markus Solbakken, Kristian Onsrud - Jonas Enkerud, Marcus Pedersen, Tobias Svendsen.
Tromsø (3-5-2): Jacob Karlstrøm - Anders Jenssen, Simen Wangberg, Jostein Gundersen - Magnus Andersen, Lasse Nilsen, Daniel Berntsen, Ruben Yttergård Jenssen, Sakarias Opsahl - Eric Kitolano, Fitim Azemi.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
OBOS-ligaen
Rekdal tuktet gamleklubben – økte forspranget til konkurrentene
29/08/2021 PÅ 14:56