Pedersen scoret to til ingen nytte – marerittet fortsetter for HamKam

Malin Hamilton

Oppdatert 28/07/2020 klokken 22:12 GMT+2

HamKam klamret seg til kampen med reduseringer fra både Jo Nymo Matlan og Marcus Pedersen, men nok en gang kastet HamKam bort muligheten for poeng på overtid da Ranheim klatret opp til andreplass på tabellen.

Marcus Pedersen

HamKam - Ranheim 3-4 (1-2)
Se høydepunktene her. Saken fortsetter under videoen:

Se høydepunktene: HamKam - Ranheim 3-4

– Det er nesten helt utrolig. Nå har vi tapt 4 av 5 kamper på overtid, det er nesten sånn at jeg ikke tror at det er sant. Vi er fryktelig svake i forsvarsspillet, sa HamKam-trener Espen Olsen til Eurosport etter kampen.
Det var to lag med vidt forskjellige åpninger på sesongen da HamKam tok imot Ranheim på Briskeby Arena. Laget fra Hamar kom fra fire strake tap, mens Ranheim kjempet i øvre del av tabellen med tre av fire seiere i sekken.
– Det blir litt sånn at vi spør oss selv hvordan det er mulig. Vi kunne ha vært på tredje eller fjerdeplass nå om vi ikke hadde sluppet inn mål i hver match, sa en tydelig skuffet Marcus Pedersen til Eurosport ved kampslutt.
Ranheim viste tidlig at de var revansjesugne etter årets første tap mot Tromsø. En våken Ivar Sollie Rønning lot seg ikke be to ganger da Jo Nymo Matlan ga fra seg ballen ved egen boks. 27-åringen plukket kjapt opp ballen og satte enkelt inn kampens første mål etter 22. minutter spilt, og det mot gamle lagkamerater.
Se forsvarstabben her. Saken fortsetter under videoen:

Her tar Ranheim ledelsen etter en fryktelig forsvarstabbe

Ranheim så ut til å øke ledelsen samtlige ganger før hvilen, men så slurvet gjestene og rev ned Tobias Svendsen i egen 16. meter. En revansjesugen Matland fikk da muligheten til å rydde opp i egen feil og satte inn utligningen for HamKam fra straffemerket.
– Det var ikke en fantastisk involvering på 0-1, så det var fantastisk å revansjere seg litt, sa han til Eurosport i pausen.
Men knappe fem minutter senere ble ikke HamKam-spillerne mer enn tilskuere da Erik Tønne svarte med 1-2, etter gode kombinasjoner med lagkamerat Magnus Blakstad. Keeper Lars Jendal var nære, men fikk ikke stoppet skuddet.
– Vi mangler noen som virkelig tar tak der ute. Ved scoringen til Tønne, så er det fem HamKam spillere rundt, men det er ingen som tørr å gå i duell, sa Olsen til Eurosport.
Etter sidebyttet luktet det mål i begge ender av banen, men igjen var det gjestene som fikk sin tredje nettkjenning. Denne gangen var det Øyvind Alseth som økte ledelsen etter et skudd fra 16. meter godt plassert ned i hjørnet av målet.
Olsen gjorde derfor en viktig justering og satte innpå Marcus Pedersen for Vetle Skjærvik. Da responderte HamKam umiddelbart. Etter 64. minutter spilt var det nettopp innbytter Pedersen som fikk ballen foran målet til Ranheim og dunket inn reduseringen for hjemmelaget etter kun fem minutter på banen.
– Etter at Pedersen kommer innpå så spiller vi på mer vår vante måte. Da synes jeg vi kjører Ranheim og skaper sjanser, sa Olsen.
Før kampslutt hastet det for de hvitkledde og da var det ingen andre enn Pedersen som igjen tok ansvar og reduserte for vertene i det 89.minutt på et frispark utenfor 16.meteren. Ballen gikk via muren til Ranheim og inn i nettet.
Men så gjorde HamKam slik de har gjort samtlige ganger i årets OBOS-liga, og rotet bort muligheten for poeng på overtid. Dermed fikk de en kalddusj fra Sivert Solli som klemte inn 3-4 og sørget for tre poeng for gjestene.
HamKam står nå med null poeng på fem kamper og en tilhørende målforskjell på 10-16. Ranheim på sin side har klatret opp til en andreplass på tabellen. Fredag møter HamKam Ullensaker/Kisa på bortebane og Ranheim tar imot Kongsvinger. Kampene kan du se på Eurosport Player og Dplay fra klokken 18.00. Sikre deg tilgang her!

Slik stilte lagene:

HamKam (3-5-2): Jendal - Skjærvik, Strømnes, Alegre - Skogvang Pedersen, Lønstad Onsrud, Johnsen, Solbakken - Matland - Svendsen, Enkerud.
Ranheim (4-3-3): Magnus Lenes - Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Martin Lundal, Torbjørn Heggem - Magnus Blakstad, Jakob Tromsdal, Mads Reginiussen - Erik Tønne, Ivar Sollie Rønning, Vegard Erlien.