Tromsø - Åsane 5-4
«OBOS-ligaens Bodø/Glimt» er blitt et slags uttrykk med humoristiske undertoner, etter at de helgule spilte festfotball i starten av Eliteserien og Sogndal fulgte opp med målfester i innledningen på nivå to.
OBOS-ligaen
Har startet snuoperasjonen: – En ivrig bergenser er aldri feil
14/10/2021 PÅ 07:53
Det fikk Eurosport-ekspert Joacim Jonsson ekstatisk til å utbryte at sogningene var divisjonens svar på de suverene serielederne.
Men utover i sesongen har Tromsø vist seg stadig mer verdig samme merkelapp. De leder serien, og da Tromsø sagde i stykker Ull/Kisa med hele 7-0-seier borte i forrige runde, rykket Bodø/Glimt-sportssjef Aasmund Bjørkan ut på Twitter og meldte at han allerede har begynt å glede seg til slaget om Nord-Norge i 2021.
Se høydepunktene fra kampen her. Saken fortsetter under videoen.

Se høydepunktene: Tromsø seiret i spinnvill nimålsthriller

Lørdag kom TIL skjevt ut da Henrik Udahl gjorde som han har for vane og scoret, og dermed sørget for ledelse til Åsane etter 17 minutter på Alfheim.
Men brennhete Tromsø, med hjemvendte Runar Espejord på scoringslisten – for tredje gang på under en omgang totalt – da han utnyttet håpløst rør bak hos Åsane, en ny scoring av Mikael Norø Ingebrigtsen og ikke minst en dobbel av Eric Kitolano i superform, gikk til pause på 4-1.
«Tromsø er OBOS-ligaen Bodø/Glimt», meldte Bjørkan, og beviste igjen at man hos serielederen fra Bodø følger nøye med på hva som skjer hos rivalen i nord, Tromsø.
Eurosport har sendt en henvendelse til Bjørkan med spørsmål om han ønsker å utdype, men den er foreløpig ikke besvart.
Etter pause fortsatte røret bak hos Åsane umiddelbart. Etter eget avspark spilte de ballen bakover, og forsøket på frispilling bakfra feilet totalt. Tromsø snappet ballen og den endte i føttene til Runar Espejord.
(Artikkelen fortsetter under):

Her får han drømmetreff fra 30 meter: – En ellevill scoring

Det gjør man ikke ustraffet, for han banket den vakkert opp i lengste kryss med venstrefoten.
– Fem minutter til, så hadde vi tatt det, sier Åsane-trener Morten Røssland til Eurosport med et smil, før han legger til:
– De første 35 har vi stålkontroll på dem og får kampen i det mønsteret vi ønsker. Helt nydelig, akkurat det vi har tegnet og forventet. Og så spiller vi, ifølge de som teller rundt, ti upressede pasningsfeil som fire mål i mot. Det er fryktelig, det er ikke annet å si enn det. Vi har en ambisiøs spillestil, så det kan skje, men akkurat dette her skal ikke skje.
Espejord er hentet inn på lån fra Heerenveen, og til Eurosport før kampen uttalte han at planen bak det er å spille seg i form med så mange kamper som mulig i høst, og så reise tilbake til Nederland for «å peise på».
Litt ute i andre omgangen var det imidlertid en Åsane-spiller som sto for kampens prestasjon. Kristoffer Larsen ladet kanonen fra langt hold og blåste ballen i krysset med et skudd det føles naturlig å trekke paralleller til Per Egil Ahlsens legendariske treff i 1984.
Om lag elleve minutter senere lagde Åsane litt ny spenning, da Kristoffer Valsvik satte inn et nytt langskudd nede ved stolperuta.
Og på overtid satte også Håkon Lorentzen inn 5-4-scoringen og gjorde at man bet negler i sluttsekundene på Alfheim.
– Jeg var nervøs på slutten. Det virket en periode som at vi hadde god kontroll, men så får de mål og momentmum og vi er dårlige, og da blir det spennende. Vi sprakk opp litt for mye etter byttene, og det ble kanskje litt mange på samme tid. Jeg får ta litt av det på meg, sier TIL-trener Gaute Helstrup.
TILs seier, samtidig som Ranheim slo Sogndal hjemme, betyr at de røde og hvite har syv poengs margin ned til kvalifiseringsplassene.
Eliteserien
Fortvilelse for Tromsø da Glimt sikret tabelltopp med sein scoring
29/08/2021 PÅ 17:53
Eliteserien
Fagermo roser Tromsø etter flott gest: – Forbilledlig
16/08/2021 PÅ 10:27