Populære sporter
All sport
Vis alt

Gladmelding til OBOS-lagene: Kan starte tidligere

Stein-Erik Stormoen

Oppdatert 19/05/2020 klokken 15:30 GMT+2

NFF og NTF har besluttet at klubbene i OBOS-ligaen og Toppserien kan starte 14 dager tidligere enn først planlangt.

Kongsvinger, HamKam og Sogndal

Foto: Scanpix

I en melding på sine nettsider skriver Norges Fotballforbund at klubbene i de to ligaene kan starte opp 14 dager tidligere enn planlagt, og at det dermed blir fremskyndet oppstart.
– Basert på gode erfaringer med oppstart for trening i Eliteserien og etter innspill og ønske fra ligaforeningene og klubbene i både OBOS-ligaen og Toppserien, har vi i dag besluttet at oppstart for fase 2 kan starte 14 dager tidligere enn opprinnelig planlagt. Det vil si at klubbene i de nevnte ligaene vil kunne starte med fotballtrening tidligst førstkommende mandag, 25. mai. Dette er selvsagt under forutsetning av at NFFs protokoll for trening følges. Vi opplever at klubbene er sterkt motiverte for å komme i gang neste uke og at det jobbes godt og konkret med å klargjøre det som skal til for å kunne sparke i gang, sier generalsekretær i NFF Pål Bjerketvedt i meldingen.
I utgangspunktet skulle fase 2 med OBOS-ligaen og Toppserien iverksettes fire uker etter fase 1 med Eliteserien.
Forrige mandag gjennomførte alle toppklubbene og NFF og NTF et møte der de drøftet situasjonen. Da var Eurosport i kontakt med flere klubber, som etter det positive møtet begynte å tro og håpe på en raskere oppstart likevel.
Blant annet HamKam-sportssjef Espen Olsen var optimistisk, men trodde de ville kunne starte tidligst om 13 dager, altså 25. mai.
Det samsvarer med datoen som ble sluppet i dagens pressemelding.
Oppstart av kamper i Toppserien og OBOS-ligaen planlegges første uken i juli. Detaljer og justert spilleplan vil bli diskutert med interessegrupperinger og rettighetshavere, heter det i meldingen.
Der uttalter Leif Øverland i Norsk Toppfotball følgende:
– NTF er veldig glad for å få i gang OBOS-ligaen, og tidligere enn planlagt. Det skjer fordi erfaringer og gjennomføring har vært meget god så langt. Klubbene gleder seg stort til å komme i gang. OBOS-ligaen har et bredt spekter av klubber med mange unge spennende spillere, og 16 steder i landet får nå sine lokale forbilder i gang igjen.
picture

Slik ser Stabæk-treneren på status i troppen

Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame