Oppdatert 28/11/2020 klokken 19:09 GMT+1

Ranheim hadde et syltynt håp om direkte opprykk før toppkampen mot Tromsø. Det ble knust av TIL og Runar Espejord.

Runar Espejord

Tromsø - Ranheim 3-0
Runar Espejord var på banen i sin første kamp på nesten to måneder da han hamret inn 2-0 mot Ranheim.
Spissen feiret som vanlig på rolig vis og ga noen high-fiver til lagkameratene, men scoringen må ha smakt godt. Om den ikke gjorde det for ham, gjorde den nok det for en TIL-fanskare som stadig har ventet tålmodig på en skadefri Espejord.
24-åringen var skadeplaget også før han reiste til Heerenveen i Nederland etter nedrykket i fjor. Da TIL hentet ham på lån ut årets sesong, vartet han opp med fire scoringer på sine to første kamper. En strekk på baksiden av låret halvveis ut i oktober førte imidlertid til at både TIL-fansen og Espejord måtte finne seg i nok et avbrekk.
Mot Ranheim viste han imidlertid at ferdighetene fortsatt er skarpe. For trønderlagets del betyr tapet mot «Gutan» at de ikke kan ta igjen Lillestrøm på andreplass. Dermed forsvant det lille håpet om direkte opprykk. Kvalifiseringsplassen er imidlertid sikret, men Ranheim bør bli mer effektive om det skal bli Eliteserie-spill etter playoff.
TIL sikret opprykket til Eliteserien allerede forrige runde. Seieren mot Ranheim betyr at kun en knallsterk Lillestrøm-innspurt kan frarøve dem førsteplassen i OBOS-ligaen, dersom TIL ikke vinner sesongens siste kamp. De har kun én kamp igjen, mens LSK skal spille hele tre ganger grunnet koronautsettelser.
Se hva TIL-trener Gaute Helstrup sa etter kampslutt her. Saken fortsetter under videoen:

Helstrup etter opprykket: Dette blir det viktigste mot neste sesong

Bommet på kjempesjanse - så smalt det i motsatt ende

Ranheim holdt på å få en drømmestart på oppgjøret. Det var ikke engang spilt fire minutter da Erik Tønne ble servert så å si foran blank kasse. TIL-keeper Jacob Karlstrøm forflyttet seg imidlertid lynkjapt over til rett side av målet og blokkerte avslutningen på glimrende vis.
Ranheim skulle snart få angre den misbrukte muligheten. Drøye ti minutter senere svingte Sakarias Opsahl et frispark inn foran gjestenes mål. Der stusset midtstopper Jostein Gundersen ballen inn i det lengste hjørnet.
TIL kunne økt ledelsen, men Ranheim og Tønne var heller ikke ufarlig. Misbrukte muligheter skulle imidlertid hjemsøke Ranheim nok en gang i førsteomgangen. For mens Ranheim så ut til å måtte ha både tre og fire store sjanser for å score, behøvde Espejord kun en mulighet fra noe skrått hold etter 33 minutter. Avslutningen var så å si rett på keeper Even Barli, men sistnevnte klarte ikke å holde avslutningen utenfor.
Dermed kunne Espejord knytte neven for scoring og 2-0-ledelse i comebacket sitt.

Antonsen punkterte med sesongens tiende

Ranheim måtte svare om håpet om direkte opprykk skulle leve, men heller ikke andreomgangen ble som gjestene ønsket. Etter 68 minutter fastsatte Kent-Are Antonsen sluttresultatet til 3-0 etter et mønsterangrep. Til slutt kunne han bare bredside ballen i mål fra kloss hold.
Det var for øvrig den anvendelige midtbanespillerens tiende mål i OBOS-ligaen denne sesongen.
Dermed var Ranheims meget svake håp om direkte opprykk ute. Laget ligger for øyeblikket på fjerdeplass, men kan bli tatt igjen av Åsane, som har to kamper mindre spilt. Lagene som blir nummer fem og seks i OBOS-ligaen må spille én kamp mer i kvalifiseringen enn fjerdeplassen. Tredjeplassen får også én kamp mindre enn fjerdeplassen. Også den er utenfor Ranheims rekkevidde etter tapet.