STRØMMEN (Eurosport.no):
Lasse Nordås er ikke den som tar mest plass, eller snakker høyest om egne prestasjoner, men den høyreiste tenåringen har definitivt satt sitt preg på OBOS-ligaen.
OBOS-ligaen
Rykket ned på lokalrivalens hjemmebane: – Verste du kan være med på
20/11/2021 PÅ 15:52
Før årets sesong befant han seg på juniorlaget til Lillestrøm, og følte at nivået opp til Eliteserien var litt for høyt for den da 17 år gamle spissen.

Mente steget fra junior til Eliteserien var for stort

Derfor valgte han å ta steget ned til OBOS-ligaen og Strømmen. På det tidspunktet var han uvitende om at han skulle spille i samme divisjon som gamleklubben.
Det ble også signert en amatørkontrakt med Strømmen, noe som betyr at han bare kunne spille tre kamper før han måtte ha proffkontrakt.
Til Romerikes Blad sa han følgende om egne ambisjoner for sesongen:
– Jeg føler at jeg har nivået til å komme inn fra benken i 1. divisjon, og kanskje starte noen kamper iblant. Forhåpentligvis kan jeg bidra iblant, sa han til avisen i januar.
Den spådommen har han gjort til skamme, for på 15 starter og seks innhopp, har han notert seg for syv scoringer, noe som er flest av samtlige i Strømmen.
– Jeg har fått veldig god tillit. Mye mer enn jeg trodde jeg skulle få og jeg føler at jeg har prestert ganske bra, med syv mål, forteller han til eurosport.no etter trening på Strømmen stadion.

Vil utnytte fortiden som høydehopper

Unggutten har ikke sett for seg sine neste steg i karrieren, men har derimot øynene på sesonginnspurten. Der blir det en veldig spennende avslutning i nedrykksstriden, hvor Strømmen befinner seg.
– Jeg har ikke tenkt noe på neste år. Nå fokuserer jeg kun på denne sesongen, der vi skal holde plassen også skal jeg prøve å få noen scoringer til, sier han.
Saken fortsetter etter videoen:

Strømmen-profil forteller om synsutfordringene sine

Med sine 194 centimeter på strømpelesten er han en ruvende skikkelse i motstandernes felt, selv om han ikke leverer mesteparten av scoringene med hodet. Faktisk har han kun scoret én gang med hodet denne sesongen, mot Øygarden for en måned siden.
Fortiden som høydehopper har han også med seg, og spissen som har en rekord på 184cm i høyde kan også bruke den fortiden som et våpen.
– Det hjelper for eksplosiviteten i sprinter og selvfølgelig for spensten. Så har jeg fortsatt mye å jobbe med på timing og selve headingen, men høyt nok kommer jeg i hvert fall, sier han.
Og det er liten tvil om at flere scoringer ville vært kjærkomment i et Strømmen som spiller for tilværelsen de siste kampene. Allerede onsdag ettermiddag kommer kanskje den viktigste, da de møter tabellnabo og laget som ligger på kvalifiseringsplass. Nemlig Grorud.
Se Nordås fortelle mer om valget mellom fotball og høydehopp her:

Toppscoreren om sitt andre talent: – Kunne satset på det

OBOS-ligaen
Treneren har planen klar: Slik skal formlaget berge plassen
15/09/2021 PÅ 10:40
OBOS-ligaen
Tromsø ønsker å forlenge låneavtalen med Espejord
12/12/2020 PÅ 12:17