En meniskskade og tre korsbåndsskader i det venstre kneet i en alder av 20 år. I venstrebeinet som er skuddfoten.
Helmersen visste ikke lenger om han kunne få et velfungerende kne.
OBOS-ligaen
Ville betale for matchballen han ble nektet etter hat trick – nå får han den i posten
06/04/2022 KLOKKEN 09:38
– Tanken min er at jeg skal trene meg godt nok opp og se hvordan det blir. Jeg må ta beslutningen selv om det er trygt eller ikke. I mitt hode har jeg ikke i tankene å gi meg. Jeg føler jeg har kommet så langt og gått gjennom så mange skader at jeg ikke kan gi meg. Jeg gjør alt i min makt for å prøve å få det til igjen, sa Helmersen til Discovery i mars i fjor - 13 måneder etter den forrige avorlige smellen da han var utlånt til Odd i 2019.
26. januar kom meldingen om at han har signert en treårskontrakt med Raufoss. I helgen var han tilbake på banen i kamp, mot nettopp Rosenborg.
– Det er egentlig vanskelig å beskrive følelsen, men det var utrolig godt. Etter all den harde jobbingen fikk jeg endelig belønning, sa han til Adresseavisen etterpå.

– Flott gutt

Discovery har forsøkt å komme i kontakt med Helmersen, foreløpig uten hell. Til Adresseavisen forteller han imidlertid om tunge tider, der han har trent hardt på egen hånd og legger spøkefullt til at han kanskje er blitt Norges sterkeste psykisk etter utallige timer med styrke- og detaljtrening etter alle skadene.
– Jeg må være så ærlig å si at jeg ble litt overrasket da Raufoss kom på banen. Jeg hadde vært ute i to år, og tenkte en del på om det var noen som hadde lyst på meg. Som våget å ta sjansen. Så fikk jeg prøvespille med Raufoss. Det endte med i kontrakt, og siden har jeg bare peiset på. De siste to månedene har jeg trent for fullt, sier han til Adressa.
Nyheten om at 23-åringen, som har vært innom alle aldersbestemte landslag og står med 18 kamper og tre mål i Eliteserien på utlån til Ranheim, endelig kunne tre på seg drakt og spille kamp i toppfotballen igjen, skaper glede hos tidligere kjente.
Til Discovery beskriver Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo, som var med å hente ham til Odd, det på følgende måte:
– Et av de største spisstalentene i norsk fotball, men ekstremt uheldig. Fantastisk treningskultur og en flott gutt. En jeg tror alle ønsker skal klare et comeback, sier Fagermo.

– Sterk opplevelse

Nåværende Brann-trener Kåre Ingebrigtsen, som hadde Helmersen i sin tid på Lerkendal, reagerer også med glede.
– Fantastisk å se at Andreas er tilbake på banen. Jeg vet hvor mye det betyr for ham og all treningen han har gjort for å komme tilbake. Får håpe kroppen holder, for han fortjener å lykkes, sier Kåre Ingebrigtsen til Discovery.
Odd-leder Einar Håndlykken vil også gjerne hilse til Helmersen. For ham gjorde det også sterkt inntrykk rent personlig da spissen ble skadet like etter at han hadde kommet til klubben for to år siden.
– Jeg var der på La Manga da han skadet seg mot CSKA Moskva, kjørte ham til flyplassen etterpå og rullet ham i rullestol inn på flyet til Norge. Det var en sterk opplevelse, som jeg husker godt, sier han og fortsetter:
– Så jeg må si at jeg blir glad på Andreas sine vegne for han har nådd målet sitt om å komme tilbake. Samtidig som jeg inderlig håper at han ikke får en ny skade eller kneproblemer senere i livet. Alle i Odd ønsker ham masse lykke til, sier Håndlykken.
Fredag spiller Helmersens Raufoss treningskamp hjemme mot rivalen HamKam på Nammo stadion.
OBOS-ligaen
Dansk-norsk forsvarsspiller vender hjem – tilbake i barndomsklubben
14/03/2022 KLOKKEN 10:56
OBOS-ligaen
Alt var mørkt etter marerittbeskjed – så kom den sjokkerende gladmeldingen
14/03/2022 KLOKKEN 05:53