Han var en del av laget som ble suveren seriemester i Eliteserien i fjor, etter å ha kommet til klubben etter 2019-sesongen fra Ranheim. Der hadde han spilt fast for trønderklubben i Eliteserien.
Men å ta opp kampen med Fredrik Bjørkan på Glimts venstreback ble ingen lett oppgave. Bjørkan startet samtlige seriekamper for rekordlaget, og Foosnæs måtte finne seg i å sitte mye på benken.
OBOS-ligaen
Rekdal henter gammel VIF-elev: – Vitner om at «Kamma» skal opp
10/04/2021 PÅ 09:59
– Stjørdals-Blink Fotball har en fin utfordring nå i sesong to. Det blir moro å være med på. Jeg håper mine referanser skal komme godt med. Jeg har utviklet meg selv som spiller i Bodø-Glimt, sier Foosnæs selv ifølge Blinks nettsider.
Blink-trener Tom Dent kom fra nettopp Bodø/Glimt, og bør kjenne godt til 26-åringen, som endte med åtte innhopp i sin sesong i nord.
Glimt-trener Kjetil Knutsen kom med følgende dom over bidraget til Foosnæs til Avisa Nordland:
– Aleksander har vært helt fantastisk i Glimt. Han har konkurrert mot en spiller som har levert på et meget høyt nivå, og har ikke klaget en eneste gang. Ikke i det hele tatt. Han har stått på på hver eneste økt, og har tilført oss energi og lojalitet i gruppa. Han har vært et forbilde for andre, og jeg unner han virkelig å få mer spilletid. Aleksander har vært en fantastisk mann for Glimt, både på og utenfor banen.
Knutsen fikk for øvrig i dag se laget sitt vinne 2-0 i Spania, etter at Erik Botheim benyttet Kasper Junkes fravær til å score to mål.
OBOS-ligaen
Få oversikt: Bekreftede overganger i OBOS-ligaen 2021
06/04/2021 PÅ 17:31
OBOS-ligaen
Start-spilleren reiste 20 timer med fly – scoret i debuten
30/03/2021 PÅ 16:54